Regija
Nova pojačanja stižu u Železnik, Laktaše i Ljubljanu

Nova pojačanja stižu u Železnik, Laktaše i Ljubljanu

Autor: Branko Tabak

ABA liga.

Aleksa Radanov je novi igrač Igokee u koju stiže iz redova Crvene zvezde. Klub i igrač su potpisali jednogodišnji ugovor.

Radanov je prošao sve mlađe selekcije Crvene zvezde u koju je stigao još 2013. godine. Kao jedan od najmlađih, bio je član generacije crveno-bijelih koja je 2014.godine u Milanu postala juniorski prvak Eurolige. Sljedeće dvije sezone igrao je u finalima ovog turnira u Madridu i Berlinu. Radanov je prošao mlađe reprezentativne selekcije Srbije (za igrače do 16 i 18 godina) a za seniorsku reprezentaciju Srbije debitirao je 2019.godine u kvalifikacijama za Svjetsko Prvenstvo u Kini.

S Crvenom zvezdom je osvojio dva naslova prvaka ABA lige, dva naslova prvaka Srbije i Superkup ABA lige.

Garrett Nevels je pojačao momčad FMP-a. Nevels  (29 godina) je skoro cijelu karijeru proveo igrajući u Europi. Bio je igrač španjolskih klubova Albacete Basket, Força Lleida i Gipuzkoa Basket, igrao je i za talijansku Reggiana, poljski Śląsk Wrocław i portugalski Porto.

Tridesetogodišnji Melvin Ejim novi je igrač u momčadi Cedevita Olimpije.  Igrao je za Virtus Romu, medi Bayreuth, Veneciju s kojom je osvojio naslov prvaka Italije,  Unics Kazan Unicaju i Budućnost.