Hrvatska
Regija
Nove kazne ABA lige uoči raspleta polufinala

Nove kazne ABA lige uoči raspleta polufinala

Autor: Paulo Sarić

Partizan je prošao najgore, Cedevita najbolje.

Uoči odlučujućih utakmica polufinala doigravanja Jadranske lige svim četirima klubovima koji su ostali u utrci za naslov regionalnog prvaka stigle su kazne. Najgore je prošao Partizan koji je zbog propusta u organizaciji druge utakmice u kojoj su 'Crno-bijeli' slavili pred svojim navijačima kažnjen s ogromnih 19.000 eura, dok su s dodatnih tri, odnosno dvije tisuće kažnjeni trener Andrea Trinchieri i predsjednik najtrofejnije momčadi Jadrana Ostoja Mijailović.

Crvena zvezda je kažnjena s 8.500 eura od čega je dvije tisuće izbijeno iz džepa glasnogovornika Igora Vujičina koji je na konferenciji za medije prije prve utakmice komentirao izbor sudaca, dok ostatak otpada na propuste u organizaciji 'Vječnog derbija'.

Lišo nije prošao ni aktualni prvak Budućnost koji je olakšan za 3.500 eura, dok je jedini tim koji je prošao bez klupskih sankcija Cedevita. Ipak, i iz redova suverena hrvatske košarke u blagajnu ABA lige bit će uplaćeno 500 eura zbog tehničkih pogrešaka trenera Slavena Rimca i Ivana Ramljaka iz prve utakmice igrane u Zagrebu.

Prvog finalista ABA lige doznat ćemo večeras nakon ogleda Crvene zvezde i Partizana, dok će drugi biti poznat sutra nakon zagrebačkog dvoboja Cedevite i Budućnosti.