Hrvatska
Ženska košarka
Nove pobjede upisali Zagreb, Ragusa, Medveščak, Split i KAŽL

Nove pobjede upisali Zagreb, Ragusa, Medveščak, Split i KAŽL

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić/HKS

Premijer ženska liga

ZAGREB – ORCA 97:44 (29:17, 28:8, 24:4, 16:15)

Košarkašice ŽKK Zagreb su ostvarile novu pobjedu u Premijer ženskoj ligi.  Od početka susreta Orca je bila u podređenom položaju te je Zagreb slavio s uvjerljivih 97:44.

Monette Bolden je zabila 25 poena uz 5 skokova, 9 asistencija i 7 ukradenih lopti te bila prvo je susreta. Slijedila ju je Lea Miletić a 18 poena, 8 skokova i 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Kod Orce se istaknula Nika Mateković s 18 poena, 8 asistencija i 5 ukradenih lopti.

RAGUSA – PLAMEN POŽEGA 88:51 (26:16, 21:8, 26:14, 15:13) 

U 14. kolu Premijer ženske lige Ragusa je kao domaćin nadigrala oslabljenu Plamen Požegu 88:51. Domaću ekipu do pobjede su predvodile Carmen Miloglav s 24 poena, 8 asistencija i 5 skokova i Iva Todorić s 20 poena, s skokova i 7 asistencija. Kod gošći je prednjačila Emilija Podrug s 20 poena i 18 skokova.

Trenerica Dubrovnika Cvetana Matić:

Zbog izostanka Jelene Ivezić imali smo danas malo lakši zadatak protiv solidne ekipe Plamen. Mi smo to iskoristile za uvježbavanje nače napadačke kombinatorike. Sve su cure dobile svoju minutažu. Zadovoljna sam pristupom i preciznošću. Čestitke na pobjedi. Mi se okrećemo sliedecem kolu koji ćemo igrati već u četvrtak. Svako čestitke na borbenosti i čvrstini ekipi iz Požege. Moje divljenje izvanrednoj Emi Podrug.

MEDVEŠČAK – BROD NA SAVI 83:54 (25:8, 25:11, 16:13, 17:22)

Od samog početka Medveščak je prikazao čvrstu igru u obrani, a brzu i preciznu u napadu. Od početnih 9:1 u 3. minuti, BNS nije našao način da zaustavi domaće igračice. Nisu pomogle ni minute odmora, niti izmjene igračica. Najveću prednost Medveščaka bilježimo u 17. minuti kada je rezultat bio 45:14.
Nastavak je ponudio igru bez većih promjena u rezultatu. Trenerica domaće ekipe dala priliku za igru svim igračicama, a BNS je zaigrao bolje i u drugom poluvremenu pokazao ravnopravnu igru.
Kod Medveščaka Anđela Strize je postigla 19 poena i 4 asistencije, Ivona Jakovljević 18 poena i 8 skokova.
U ekipi BNS prvo ime je bila iskusna Jelena Zorić sa 18 poena, 14 skokova, a „dvoznamenkasta“ je bila još samo Andrea Stanković sa 12 poena.

Trener ŽKK Medveščaka Iva Borović Gregov:

Čestitam svojim curama na pobjedi, stvarno smo odigrali jako dobro. Sve cure su dobile priliku koju su iskoristile. Nakon Trešnjevke trebala nam je jedna utakmica da se malo oslobodimo, da vratimo onu igru kojoj smo težili u prvom dijelu sezone. Ja sam zadovoljna i okrećemo se sada utakmici sa Orkom, pa slijedi reprezentativna pauza.

Igračica ŽKK Medveščak Ivana Mamić:

Prvo čestitam svojim suigračicama, također i protivnicama iz Slavonskog Broda. Dobro smo otvorili utakmicu, dobro smo trčale iz kojih smo imale dosta kontri i laganih poena. To nam je dalo sigurnost u igri i šutu. Tako smo rasterećenije ušle u nastavak utakmice i održavale veliku prednost. Idemo dalje trenirati i što bolje se pripremiti za narednu utakmicu

Trener BNS Dražen Rimarčuk:

Jedna jako loša utakmica BNS-a. Usudio bi se reći, ispod nivoa naše utakmice sa Splitom. Zabrinjavajuće je što smo kod kuće puno življi i agresivniji. Ovdje, sama 1. četvrtina 25:8 dovoljno govori o pristupu, prvenstveno obrambenom. Mislim da ćemo mijenjati neke stvari da bi sve napravili kako bi izgledali puno bolje na terenu. Otprilike da izgledamo kao u prvom dijelu sezone.

Igračica BNS Andrea Stanković:

Rezultat je bio očekivan, mislim nismo baš jednaki sa njima. Ali ipak, ne smijemo izgubiti ovolikom razlikom. Svakako trebamo više poraditi na obrani, više zajedničkih treninga bi nam dobro došlo. U sljedeći utakmicama trebamo više razmišljati u igri, imati bolje paseve, više surađivati u obrani i napadu. Svakako ćemo se potruditi da slijedeća utakmica bude bolja.

ŽKK Medveščak 

FSV – KAŽL 68:69 (11:14, 14:25, 26:19, 17:11) 

U uzbudljivoj utakmici u Rijeci tijesna pobjeda ekipe KAŽL-a. U početku utakmice bolje otvaranje gostujuće ekipe. Iako prilično izjednačena igra, cure gostujućeg sastava grade postupno vodstvo nad riječkim FSV-om. U prvi dvije četvrtine slaba šuterska predstava FSV-a. U nastavku utakmice igračice FSV odličnom igrom prvenstveno u obrani postupno smanjuje vodstvo KAŽL-a, ali ne uspjeva u potpunosti preokrenuti rezultat na svoju stranu. U uzbudljivoj završnici u zadnjim sekudana pri pokušaju za izjednačenje, Dorotea Brandić je izborila prekršaj te dva bacanja, međutim uspijeva pogoditi samo jedno te KAŽL slavi pobjedu 68:69.

Anita Rade – trenerica KAŽL:

Od samog početka smo poveli, stvorili prednost od 17 poena, međutim nešto lošije smo ušli u drugo poluvrijeme, te se ta prednost istopila. U zadnjoj četvrtini smo dosta rano ušli u bonus, sto su domaćini iskoristili.. Čestitam igračicama FSV-a na uloženom trudu, a našim igračicama na pobjedi.

Laura Bašek – igračica FSV-a:

Čestitke KAŽL-u na pobjedi. Uspjele smo se vratiti u utakmicu nakon što smo gubile 17 razlike. Šteta što na kraju nismo uspjele preokrenuti. Glave gore te potpuni fokus nam je na slijedećoj utakmici protiv Splita koji nam je glavni konkurent za ostanak u ligi.

Igor Prtorić – trener FSV-a:

Čestitke mojim curama na dobroj igri. Pokazale su karakter te se potpuno vratile u utakmicu nakon što smo gubili 17 razlike. U prvom poluvremenu nam je nedostajao šut izvana, a na kraju malo sreće. Čestitke KAŽL-u na pobjedi.

SPLIT - PULA 75:61 (13:12, 23:15, 23:17, 15:17)