Hrvatska
Novi CroHoops prvaci su - Optika Sokol Stenjevec!

Novi CroHoops prvaci su - Optika Sokol Stenjevec!

Joso Škara sa 137 poena u tri utakmice proglašen najboljim igračem finala.

Pobjedom u majstorici finalne serije s najbolje plasiranim sastavom regularne sezone Građevinskim fakultetom, sastav Optika Sokol Stenjevec osvojio je svoj prvi ikad naslov CroHoops prvaka, te tako prekinuo, nevjerojatno ali istinito, petogodišnju dominaciju sastava Savica City i Jankomir Transformers!

 Konačnih 84:90 za 1:2 u finalnoj seriji za Stenjevčane rezultanta su krajnje ozbiljnog pristupa i zalaganja sastava voditelja Zvonimira Molnara, koji je do pobjede pred dvjestotinjak gledatelja došao nakon obostrano sjajnog susreta ispunjeog atraktivnim potezima, a koji se rješavao u dramatičnoj završnici.

Nakon što je prvu loptu podbacio Cibonin play Roko Rogić, Građevina je utakmicu otvorila u svom karakterističnom, run and gun stilu. Michael Jordan CroHoops lige, Joso Škara, ovaj se put više istaknuo u u ulozi distributora, a ne strijelca, sa rastrčanim i skočnim krilima Ivanom Piasevoliem i Ivanom Ateljom (kombinirano 37p, 17s) kao 'egzekutorima' jednostavnih, ali efikasnih akcija 'Građevinara'.

No, s druge strane, nije trebalo dugo da se razigraju svestrani rutiner Matija Markočić (25p, 8a, 5 uk.lo.) i šuterski specijalist Franko Dugandžić (22p, 6 trica) koji je s par 'dalekometnih projektila rano svima dao do znanja da ima svoj dan. Stenjevčani na krilima koševa spomenutog dvojca preuzimaju rezultatsku inicijativu za 33:40 prije nego što obje ekipe odlaze na poluvrijeme poravnate na rezultatu 44:44.

Tijekom treće dionice susreta Građevina drži minimalno vodstvo ali kapetan Filip Kalinić (9p, 9s) već na samom početku drugog poluvremena čini svoju petu osobnu pogrešku. Nakon toga tijekom tranzicije dolazi do 'iskrenja' između Piasevolia i Župana, te nakon obostrane tehničke pogreške, a s obzirom da je Župan prethodno dobio nesportsku pogrešku, jedan od ključnih igrača Stenjevčana biva iskjučen.

No, kad se u krajnje dramatičnim momentima početkom četvrte četvrtine, činilo da će Građevina predvođena Škarom uspjeti kapitalizirati neigranje Župana, šestu osobnu pogrešku (u CroHoops ligi diskvalificirajuća je šesta osobna pogreška) čine stožerni igrači Građevine - Kalinić i Piasevoli.

Tijekom clutch timea Optika maksimalno eksploatira neigranje Piasevolia te razigrani Markočić iz post-up situacija bez poteškoća pronalazi centre Kristijana Kranjčeca (17p, 14s) i Tomislava Sabljića (7p, 10s), Dugandžić nastavlja tricaški niz a rezervni play Matej Vlaho pogađa krucijalna bacanja za 74:77.

S druge strane Škara daje svoj maksimum kako bi održao rezultat u ravnoteži, ali bez jako bitnih igrača rotacije Kalinića i Piasevolija Građevinari ne uspijevaju postići koš tijekom posljednje minute susreta dok Stenjevčani svoje vodstvo uvećavaju sa dva (84:86) na šest poena prednosti, na konačnih 84:90.


BOXSCORE  
 
VIDEO HIGHLIGHTS  
 

Na kraju zasluženo slavlje Optike Sokol Stenjevec, sastava koji je prije sezone temeljito promijenio roster, te osvajanjem svog prvog naslova prvaka ikad stao u bok najvećim CroHoops ekipama!

MVP-em finala i doigravanja proglašen je nezaustavljivi branič/krilo Građevinskog fakulteta Joso Škara koji je u tri utakmice finalne serije ubacio za nevjerojatnih 137 poena (prosjek 45.7 poena po utakmici)!

Više detalja o dinamičnom i atraktivnom natjecanju možete pronaći na crohoops.com.