Hrvatska
Regija
Novi format ABA  2 lige, Šibenka najavljuje nova pojačanja

Novi format ABA 2 lige, Šibenka najavljuje nova pojačanja

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Novosti s Baldekina

Vodstvo ABA 2 lige objavilo je popis klubova sudionika za novu sezonu, a među 16 klubova  je i Šibenka. Iako su bili tek deveti u domaćem prvenstvu narančasti su upali kao dio hrvatske kvote, nakon što Dinamo nije pokazao interes za sudjelovanjem u regionalnoj ligi, piše Šibenski portal

Od ove sezone ABA liga igrat će se u novom formatu, s četiri grupe od četiri ekipe, koje će u tom prvom dijelu odmjerit snage kući i vani, da bi dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe išle u drugi krug i formirale dvije nove grupe i odigrati još šest novih utakmica, po tri kući i vani. I opet, dvije najbolje ekipe iz skupine idu dalje, točnije u polufinale koje će se igrati na dvije pobjede. Sve starta 24. rujna, a trebalo bi završiti sredinom svibnja sljedeće godine. Ždrijeb je 15. srpnja, a Šibenka se nalazi u četvrtom potu.

Na Baldekinu su, jasno, zadovoljni što su opet dio tog društva. Igranje u ABA ligi istaknuli su kao jedan od glavnih ciljeva u novoj sezoni. Što se tiče ambicija, one su više nego prošle sezone, kada su narančasti zauzeli predzadnje mjesto. Za početak cilj je proći u drugi krug. A za to će trebati složiti jaku momčad. I za sada su, čini se, na dobrom putu. Stigli su Martin Junaković, Filip Vujičić i Josip Jukić i neće se stati na tome.

– Želimo dovesti još barem dva-tri igrača, i to na pozicijama trojke i četvorke, a moguće je da dovedemo i još jednog igrača na ‘dvojki’ – kazao je predsjednik Šibenke Ante Nakić. Velika stvar za ekipu trenera Roka Jurline bio bi ostanak Marka Lukića. Naime, u njegovom ugovoru stoji da će u klubu ostati samo ako se bude igrala ABA liga. Međutim, hoće li uistinu biti tako, hoće li se aktivirati ta stavka, saznat ćemo kroz nekoliko dana.

– Vidjet ćemo hoće li Lukić ostati, razgovarat ćemo i mislim da bi do ponedjeljka trebali znati na čemu smo – kazao nam je Nakić.

Dodao je kako će pripreme najvjerojatnije početi sredinom kolovoza.

Klubovi sudionici ABA 2 lige:

POT 1:

MZT Skopje Aerodrom
Podgorica
Vojvodina mts
Zlatibor Gold Gondola

POT 2:

Borac WWIN
Kansai Helios Domžale
Široki TT Kabeli
Sutjeska Elektroprivreda

POT 3:

Bosna Meridianbet
Cedevita Junior
Ilirija
Pelister-Bitola

POT 4:

Rabotnički Skopje
Šibenka
Vršac
Teodo Tivat