Europa i Svijet
Hrvatska
Novi Hrvat kod Naglića

Novi Hrvat kod Naglića

Slavica se zadržao jedan dan...

Bivši hrvatski reprezentativac u mlađim kategorijama Domagoj Bubalo potpisao je za slovačkog prvaka Inter iz Bratislave gdje će ga trenirati hrvatski trener Aramis Naglić.

Visoki Mostarac karijeru je započeo u HKK Široki Brijeg, da bi s nepunih 19 godina kao mladi reprezentativac i ponajbolji hrvatski centar svog godišta preselio u redove tada jakoga Zagreba. Ipak, u Trnskom nije dobio pravu priliku pa je preko Zaboka preselio u redove Jollyja. U Šibeniku je odigrao dvije vrlo dobre sezone zahvaljujući kojima je na traženje Ante Nazora došao u Zadar. Ipak, u ABA ligi nije snašao pa je već nakon nekoliko mjeseci napustio klub i skrasio se u estonskoj Rapli gdje je bio uvjerljivo najbolji igrač momčadi. Prije dvije godine okušao se u Njemačkoj u dresu Medi Bayerutha, no nakon samo četiri utakmice se vratio u Raplu. Da mu je Estonija draga i država po košarkaškom guštu dokazao je i u sljedećoj sezoni kada se nakon epizode u Šiauliaiju preselio u Parnu s kojom je došao do doigravanja tamošnjeg prvenstva.  Sezinu 2018/19 odigrao je u gruzijskom Dinamu Tbilisi. 

Bubalo je bio član mlade hrvatske reprezentacije koja je pod vodstvom Borisa Kurtovića osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu za košarkaše do 19 godina koje se 2009. održalo na Novom Zelandu.