Hrvatska
Novi izbornik Anzulović: Ovo je najviše što hrvatski trener može doživjeti u karijeri

Novi izbornik Anzulović: Ovo je najviše što hrvatski trener može doživjeti u karijeri

Autor: HKS

Predstavljen novi izbornik Dražen Anzulović

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi izbornik Muške seniorske reprezentacije g. Dražen Anzulović. Konferenciji su nazočili i predsjednik HKS-a g. Stojko Vranković te predsjednik Stručnog savjeta HKS-a g. Dino Rađa.

Reprezentaciju očekuju posljednje dvije i to gostujuće utakmice prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Utakmice će se odigrati 28. lipnja u Italiji te 1. srpnja u Rumunjskoj.

 Stojko Vranković, predsjednik HKS-a:

"Iskoristio bih ovu priliku da najprije u svoje osobno ime i u ime Hrvatskog košarkaškog saveza čestitam predsjedniku Stručnog savjeta Dini Rađi na ulasku u Kuću slavnih. To je njegov veliki uspjeh, međutim i uspjeh cjelokupne hrvatske košarke. 

Što se same teme ove konferencije tiče, ne bih se vraćao previše unazad, samo bih istaknuo da smo mi prije godinu i pol dana ušli u Savez, zatekli situaciju kakva jest, problema je bilo i s njima se moramo nositi i sad smo u situaciji da možemo donositi drugačije odluke. Uzeli smo malo više vremena, ali odlučili smo dobro razmotriti sve činjenice, obaviti razgovore i današnjim danom je sve riješeno. Novi izbornik je Dražen Anzulović i ja mu čestitam."

Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta za mušku košarku:

"Ovaj put smo imali vremena malo dublje „zagrebati“, obaviti razgovore s nekoliko kandidata i svi skupa smo procijenili da je najoptimalnije rješenje Anzulović. Nastojali smo naučiti iz grešaka te želimo da se izbornik bavi samo sa Savezom, a ne i s klubom i zato se sve to skupa malo otegnulo. U ovom trenutku je Dražen Anzulović najbolje rješenje."


Dražen Anzulović, izbornik reprezentacije:

"Za mene je ovo velika čast, ovo je najviše što hrvatski trener može doživjeti u svojoj karijeri, ali isto tako i jedna obaveza i odgovornost i nastojat ću od današnjeg dana da tu svoju čast, odgovornost i obavezu prenesem na sve nas koji egzistiramo u hrvatskoj košarci i koji živimo za košarku i od košarke. Imamo puno posla, svi zajedno, i mislim da kroz jedan zajednički rad i zajednički cilj možemo doći do onog što svi želimo, a to je da hrvatska košarka bude u europskom vrhu i da u svjetskim razmjerima bude jedna respektabilna reprezentacija. To je moja želja i želja svih nas u Savezu i budite sigurni da ćemo svi svaki dan raditi na tome da to i ostvarimo."