Hrvatska
Novi klub KK Cedevita junior kreće od dna, osim ako...

Novi klub KK Cedevita junior kreće od dna, osim ako...

Nema dovođenja već formiranih i iskusnih igrača iz drugih klubova, već samo oslanjanje na igrače iz vlastitog kadra.

Mnogobrojni zaljubljenici u košarku, između ostalih i djeca i roditelji djece koji su do sada participirali u mnogobrojnim selekcijama Omladinskog pogona i Škola košarke KK Cedevita Zagreb, jučer su dobili odgovor na pitanje što i kako dalje nakon fuzije dva velikana, KK Cedevita Zagreb i KK Petrol Olimpija Ljubljana u Cedevita Olimpija Ljubljana, javlja KK Cedevita. 

Emil Tedeschi, predsjednik kluba i glavni investitor, objasnio je da se ovim činom ne gasi zagrebački pogon, štoviše. U danima ispred nas osnovat će se novi klub, KK Cedevita junior sa zagrebačkom adresom, koji preuzima kompletan dosadašnji pogon Cedevite Zagreb. I u prethodnoj sezoni seniorski pogon kluba imao je dvije momčadi, onu koju je u ABA ligi i Eurokupu vodio trener Slaven Rimac, te onaj koji je igrao HT Premijer ligu pod vodstvom trenera Dražena Oreškovića. 

Dvije momčadi su, praktički, bile neovisne jedna od druge. Tako će biti i u budućnosti, samo što će momčad u ABA ligi i Eurokupu, pod imenom KK Cedevita Olimpija, biti stacionirana u Ljubljani i igrati ABA ligu i Eurokup, kasnije i samu završnicu slovenskog prvenstva za prvaka. Zagrebačka KK Cedevita junior u svojem seniorskom segmentu, bit će koncipirana kao razvojna momčad koja će nastupati u seniorskom hrvatskom prvenstvu. Ako Hrvatski košarkaški savez pokaže sluh za jedan tako snažan pogon, već od slijedeće sezone momčad će igrati u najvišem rangu HT Premijer liga, kao i do sada. 

Ovoga puta sa još više prostora za mlade košarkaše koji će izaći iz juniorskog pogona KK Cedevita junior, bez dovođenja starijih, već formiranih i iskusnih igrača iz drugih klubova. Dakle, za uporne mlade košarkaše iz juniorskog pogona (dva puta prvaci Hrvatske i jednom viceprvaci u posljednje tri godine) otvorit će se kvalitetan seniorski prostor. 

Ukoliko, pak, HKS ne procijeni sljednost kluba stacioniranog u Domu košarke Cedevita, krenut će se od niže lige kao novoosnovani klub s garancijom uprave i financijskim sredstvima kao i do sada, da će vrlo brzo seniorska momčad doći do najvišeg ranga hrvatske košarke. Sve ostale selekcije, kao i do sada, nastavljaju s radom po školama i Domu košarke Cedevita, igrat će se Mini liga za najmlađe, organizirat će se ljetni kamp Argeta junior na Lošinju. Apsolutno ništa se ne mijenja. 

Dvorana Stožice, a to je konačni cilj, bit će u dogledno vrijeme centar u kojem će se igrati Turkish Airlines Euroleague, što je zapravo i glavni cilj fuzije sa Petrol Olimpijom. Dvorana Stožice je jedna od najljepših i najudobnijih dvorana u Europi, utakmice će imati spektakularne popratne programe i aranžmane, a klub sigurno neće zaboraviti na svoje najmlađe polaznike škola košarke i njihove roditelje organiziravši posjetu utakmicama najviše razine u super dvorani udaljenoj nešto više od sat vremena vožnje od Zagreba. A KK Cedevita junior bit će primjer najbolje organizacije rada s najmlađima i ponešto starijima u jednom od najboljih trening centara Europe, Domu košarke Cedevita na zagrebačkom Velesajmu, stoji u priopćenju objavljenom na stranicama, još uvijek, KK cedevita.