Europa i Svijet
Hrvatska
Novi naslovi za Golemca i Miličića, Gjergji se smiješi 22. belgijski trofej

Novi naslovi za Golemca i Miličića, Gjergji se smiješi 22. belgijski trofej

Autor: Branko Tabak Photo: Cedevita Olimpija Alez Fevzer

Hrvati u inozemstvu. Ili su tamo već doma?

Nakon Aramisa Naglića još dvojica hrvatskih trenera su osvojila nacionalne kupove u europskim zemlja. Naglić je s Viennom uzao austrijski, Jurica Golemac s Cedevita Olimpijom slovenski, a Igor Miličić s Ostrowom Wielkopolskim poljski kup.

U finalu slovenskog kupa protivnik Golemčevoj momčadi bio je Helios. Ljubljančani su slavili s uvjerljivih 99-80. Prije toga bili su dominantni i u polufinalu protiv Krke 93-75.

Golemac je kao trener osvojio slovensko prvenstvo s Primorskom 2019, s istim klubom po dva kupa i superkupa 2018. i 2019. S Cedevita Olimpijom je uzeo superkup 2020. te prvenstvo i superkup 2021. godine.

Igor Miličiću, čija je momčad u finalu bila bolja od ekipe Polski Cukier Pszczółkę Start Lublin 83-76 ovo je šesti trenerski trofej u Poljskoj.

S Anwilom je uzeo dva naslova prvaka, kup i superkup, a s Ostrowom prošle sezone prvenstvo.

Foto: fiba.basketball

Fantastični Dario Gjergja je s Oostendeom izborio novo finale kupa te će se protiv Limburga boriti za svoj 22. belgijski trofej. Do sada je osvojio deset naslova prvaka, sedam naslova pobjednika belgijskog kupa i četiri superkupa. Istovremeno Oostende je vodeća momčad skupine A belgijskog prvenstva. 

Foto: fiba.basketball

Podsjetimo, Miličić je izbornik poljske, a Gjergja belgijske reprezentacije.