Hrvatska
Novi peh za Alkar, Pilepić pogodio za pobjedu Škrljeva

Novi peh za Alkar, Pilepić pogodio za pobjedu Škrljeva

Nakon Baturove trice protiv Gorice dogodila se Pilepićeva dvica...

Gotovo nestvarno, ali Alkar je doživio istu sudbinu kao protiv Gorice. Posljednji napad gosti su odigrali na Pilepića koji se dvije sekunde do kraja dignuo i pogodio, da bi potom lopta bila izvedena sa strane za Echolsa koji nije uspio poentirati, javlja Ferata.hr.

Alkar – Adria Oil Škrljevo 65:66 (19:13, 13:23, 20:13, 13:17)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo
Suci: Josip Radojković, Josip Jurčević, Denis Bajramović

Alkar: Brocić, Echols (18), Granić (3), Mandalinić, Kučan (9), Putnik (6), Varence (12), I. Vučić (15), H. Vučić (2), Zukanović.

Adria Oil Škrljevo: Arslanagić (5), Pilepić (23), Vucić, Gunjina (8), Barnjak (5), Robertson (9), Boban (16), Kostić, Rajčić, Vrgoč, Cvitković.

Nakon izjednačenog uvoda, pri čemu se nije baš umiralo od ljepote, Alkar je zaigrao čvršće u obrani, odlično je Putnik odreagirao s dvije pogođene trice pa se nakon prvih deset minuta igre šest koševa viška našlo na strani domaće momčadi (19:13).

Škrljevo je zato odlično izgledalo na otvaranju druge četvrtine, za što je direktno zaslužan Alkar koji je u napadu prodao tri lopte iz čega su gosti zabili niz lakih koševa i serijom od 9-0 preokrenuli na 19:23. Alkar se brzo vratio u egal, ali Pilepić je bio nerješiva enigma pa su gosti na poluvremenu imali plus četiri (32:36).

Prilično tvrdo igralo se i trećem periodu, teško se u napadu dolazilo do izrađenih pozicija, ali kao da je to više odgovaralo sinjskoj momčadi koja je iskontrolirala Pilepića i to se odmah osjetilo na semaforu. Tako je uoči završnih deset minuta Alkar je bio u vodstvu od 51:48.

Loše je Alkar ušao u četvrti period, gosti su serijom 6-0 okrenuli rezultat u svoju korist, a prvi koš zabio za domaće pao je nakon više od četiri minute i to jedan s linije za bacanja, a 20-ak sekundi kasnije konačno je pogođeno i jedno polaganje.

Dvije trice Bobana omogućile su Škrljevu novo odvajanje, a kad je isti igrač u 37. minuti krasno pogodio ispod koša za plus devet, upalio se alarm na domaćoj klupi. Dvije i pol minute do kraja Echols je povukao do minus četiri. Minutu prije kraja I. Vučić je zabio tricu za minus jedan, Alkar se potom obranio, nakon čega je Varence poentirao za potpuni preokret (65:64).

Škrljevu je ostalo 11 sekundi za posljednji napad, loptu je uzeo Pilepić i zabio dvije sekunde do kraja za plus jedan gostiju. Izveo je Alkar loptu sa strane za Echolsa koji šutira, ali lopta ne ulazi i slavlje je pripalo gostima.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore