Hrvatska
Novi poraz djevojaka u Mađarskoj

Novi poraz djevojaka u Mađarskoj

Autor: Saša Ćirić

Dobra zadnja četvrtina je tek djelomično uljepšala konačni rezultat.

Peta utakmica, peti poraz. Rezime je to dosadašnjeg nastupa U20 ženske reprezentacije na EP-u u Sopronu. U razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta je Njemačka bila presnažna. Prvih šest i pol minuta su naše djevojke držale egal, ali tada se Njemice polagano odvajaju na dvoznamenkastu razliku, da bi se na prvi odmor otišlo s rezultatom 28-16 za Njemačku. U drugoj četvrtini Njemice u jednom trenutku odlaze na +16 (36-20), ali naše djevojke serijom 7-2 smanjuju zaostatak na jedanaest poena i dobro izgledaju u tim trenucima. Do poluvremena se igra koš na koš, pa na odmor odlazimo sa zaostatkom od 13 poena (46-33).

Treća četvrtina je bila ključna. Ako je bilo nekakve nade za povratak u utakmicu, ona je brzo ugašena. S puno tehničkih grešaka, promašaja i nes(p)retnim prekršajima ulazimo u sad već uobičajenu crnu rupu iz koje teško izlazimo. Nakon trideset minuta igre pitanje pobjednika je riješeno, jer su Njemice otišle na visokih +27 (69-42). U posljednjoj četvrtini, koja se odigrala u revijalnom tonu, naše djevojke su uspjele kozmetički uljepšati poraz (79-59).

U njemačkim redovima najefikasnije su s po 16 poena bile Theresa Simon i Anna Lappenküper, dok je najistaknutija u našim redovima bila sjajna Anđela Katavić (19 poena, šut iz igre 8-11, po 4 skoka i asistencije), a Lorena Molnar je dodala 10 poena bez promašaja iz igre (5-5).

Sljedeća utakmica naše reprezentacije je na rasporedu u subotu u 13 sati, a protivnik u razigravanju za poredak od 13. do 16. mjesta je selekcija Rusije.