Europa i Svijet
Hrvatska
Novi poraz Škrljeva, četvtrfinale samo u teoriji

Novi poraz Škrljeva, četvtrfinale samo u teoriji

Autor: Duje Jurić

Alpe Adria kup.

Košarkaši Adria Oil Škrljeva u dvorani na Mavrincima izgubili su utakmicu 5. kola Grupa A Alpe Adria Cupa od JIP Pardubica. Češki predstavnik pobjedio je rezultatom 77:66. Trećim porazom, ekipa sa Škrljeva udaljila se od plasmana u četvrtfinale Alpe Adria Cupa. 

Bila je to preslikana utakmica od prije dva tjedna koja se odigrala u Pardubicama. Do poluvremena utakmica je bila izjednačena, pa su gosti na veliki odmor otišli minimalnom prednošću 32:31. U prvih dvadeset minuta kod domaćeg sastava, koji je dobio prvu četvrtinu rezultatom 21:15, najučinkovitiji bio je Ivan Batur da postignutih 9, te kapetan Antonio Boban sa 7 koševa. U nastavku  gosti preuzimaju inicijativu, te nakon tri četvrtine imaju plus šest 50:56. 

Posljednja četvrtina bila je jako loša za Zelene. Puno promašaja donijeli su poraz, te sada ostaje samo teorija da bi se Adria Oil Škrljevo plasiralo u četvrtfinale. Najučinkovitiji kod Zelenih bio je Ivan Batur sa 25 postignutih koševa, dok je kod gostiju David Skranc postigao 20. Zeleni će posljednju utakmicu skupine A odigrati 28. prosinca, kada na Mavrince stižu poljske Gliwice.