Hrvatska
Novi predsjednik GKK Šibenik Ante Burić: Želja mi je da u sezoni 2019/20 budemo prvaci

Novi predsjednik GKK Šibenik Ante Burić: Želja mi je da u sezoni 2019/20 budemo prvaci

Autor: Branko Tabak

Jedna od glavnih zadaća Burićevog tima bit će vraćanje imena Šibenka.

Ante Burić novi je predsjednik Građanskog košarkaškog kluba Šibenik. Ovaj 35-godišnji  šibenski odvjetnik na tu je časnu, ali i odgovornu funkciju izabran na izvanrednoj izbornoj Skupštini kluba koja je u četvrtak održana u Muzeju grada Šibenika. Uz njega u Upravni odbor izabrano je još šest članova. Ante Nakić izglasan je za dopredsjednika, a u ‘klupsku vladu’ još su ušli Zvonimir Čović, Nikola Grubić, Ivana Bobek, Denis Vlahov te Marko Sandrić. Potonja dvojica jedini su sjedili i u prethodnoj upravi, javlja Šibenski portal

Novi predsjednik, sudeći po njegovom prvom istupu, vrlo je ambiciozan. Između ostalog, jedna od glavnih zadaća njegovog tima bit će vraćanje imena Šibenka.

– Svaka čast nogometu, vaterpolu, veslanju, ali jedan je sportski brend u gradu, a to je Šibenka. Želimo se vratiti korijenima i pokušat ćemo vratiti to slavno ime našem klubu – kazao je Burić. Taj svoj koncept nazvao je moderna tradicija. Bit će to, kako je obrazložio, vizualno-akustični projekt. Između redaka se moglo pročitati i kako će dvoranom na Baldekinu ponovno odjekivati pjesma Šibenska narodne glazbe.

Trener Miro Jurić - Foto: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ipak, ono najvažnije, istaknuo je novi predsjednik, jest slaganje stabilne financijske konstrukcije.

– Na meni i na ostalim članovima uprave jest da osiguramo sredstva za normalno funkcioniranje kluba. I zato u upravi mora biti jasna podjela uloga, svi moraju dati svoj obol, ali ne samo članovi uprave, nego i skupštinari i sve ostali koji vole ovaj klub. Ne želimo tražiti sponzore koji će nas spašavati, nego koji će biti naši partneri, koji će imati interes da ulože u klub – kazao je Burić, istaknuvši kako je u prvoj godini cilj osigurati minimalno isti proračun kao prošle sezone.

Što se tiče sportskog dijela, tu je novi predsjednik dao dosta hrabru izjavu.

– Želja mi je da u sezoni 2019./2020. budemo prvaci. Mislim da si taj cilj moraju postaviti svi koji se natječu, jer samo tako, težeći najvišim ciljevima možeš ići naprijed, a ne reći, idemo biti sedmi, osmi. U svakom slučaju, želimo imati konkurentnu momčad Splitu, Zadru, Ciboni – kazao je novi predsjednik narančastih.

Naglasio je kako će razvoj mladih, domaćih igrača i dalje biti jedna od primarnih zadaća.

– Da bi se ti igrači razvijali trebaju kraj sebe imati iskusne, kvalitetne igrače i time ćemo se voditi kod dovođenja pojačanja – istaknuo je Burić.

Članovima uprave i skupštinarima puno sreće u ime Grada Šibenika, koji će biti glavni sponzor kluba, poželio je dogradonačelnik Paško Rakić.

– Nije tajna da već duže vrijeme brusimo ovu priču. Kao što je netko kazao, klub je na prekretnici, mi sada preuzimamo najveću odgovornost za njega. Želimo da GKK Šibenik bude stabilan prvoligaš, s ciljem da u ove tri godine napravi daljnji iskorak. Na vama je velika odgovornost i želim vam da ostvarite rezultat koji će biti na ponos cijelom gradu – kazao je Paško Rakić.