Hrvatska
Novi predsjednik Šibenke želi Rimca u dvostrukoj ulozi

Novi predsjednik Šibenke želi Rimca u dvostrukoj ulozi

Autor: Šibenski portal Patrik Patafta Photo: Šibenka

Sportski direktor i trener?

Ante Nakić novi je predsjednik Građanskog košarkaškog kluba Šibenka, javlja Šibenski portal. Na toj je časnoj, ali odgovornoj funkciji naslijedio Antu Burića, čiji je bio dopredsjednik u dosadašnjem sazivu.

– Puno je posla pred nama. Situacija nije idealna, ni financijska ni sportska, tako da već sutra počinjemo raditi, već sutra ćemo održati prvu sjednicu. Velika obećanja nećemo davati, ali vjerujte da nije floskula kada kažem da nam je cilj razvoj mladih igrača, i to ne samo domaćih, nego iz cijele Hrvatske. Već smo sa sponzorima krenuli u razgovore po pitanju smještaja i hranarine za one koji će doći sa strane. Jasno, uz te mlade igrače trebat će nam i dvojica, trojica iskusnijih nositelja, uz koje će lakše stasati – kazao nam je Ante Nakić, inače pročelnik Odjela za komunalne poslove Grada Šibenika.

Jedna od glavnih tema najavljene sjednice uprave bit će novi trener.

– U ovom trenutku ne mogu vam reći tko će to biti, ali moj favorit je Slaven Rimac, s kojim smo već u pregovorima, ali odluku ćemo donijeti zajednički, dakle cijela uprava. Sigurno da priželjkujemo stručnjaka s renomeom u Hrvatskoj, koji je voljan prihvatiti i slijediti naš plan i program – ističe novi predsjednik Šibenke.

Što je sa sportskim direktorom?

– Bude li novi trener kapaciteta poput Rimca, koji bi dakle mogao objediniti te dvije funkcije, mišljenja sam da nam u tom slučaju sportski direktor ne treba- zaključio je Ante Nakić.

Podsjećamo, osim njega u Upravni odbor izabrani su i Ivan Baranović kao dopredsjednik, te Nikola Grubić, Krešimir Lokas i proslavljeni šibenski i hrvatski košarkaš Ivica Žurić, dok će novi tajnik kluba biti Marko Matulja.