Hrvatska
Regija
Novi problemi u zadarskim redovima pred dvoboj s Partizanom

Novi problemi u zadarskim redovima pred dvoboj s Partizanom

Autor: Paulo Sarić

Bez kalkulacija u večerašnji okršaj.

Prošle je sezone utakmica protiv Partizana zapalila iskru koja se, istina Bog, nikada nije pretvorila u pravu buktinju, ali je uspjela plamtjeti sve do početka svibnja kada je na jedvite jade osiguran ostanak u ABA lige. Pet poraza u prvih pet kola regionalnog natjecanja, promjena trenera i problemi s ozljedama te fizičkom spremom ove su jeseni spustili entuzijazam u 'Gradu košarke' na dubine blizu Marjanske brazde, no Zadrani se nadaju da se povijest može ponoviti.

Da samo 40 minuta može sve promijeniti i zakotrljati lavinu koja će ih ponovno ostaviti u sferama košarke koje ne dopuštaju samozavaravanje pobjedama protiv premijerligaša i pogrešne procjene talenta temeljene na igranju protiv mladića koji se dodaju narančastom loptom za nekoliko tisuća kuna mjesečno.

Ako i toliko...

Imali smo dosta vremena da se spremimo i damo maksimum kako bismo došli do pobjede, što nam uvijek treba biti cilj na domaćem terenu. Bez obzira na to protiv koga igram – izjavio je rođeni Beograđanin i svakako najborbeniji igrač u zadarskim redovima Stefan Fundić dodavši – u momčadi od početka sezone vlada odlična atmosfera. Mislim da se dižemo. Stvari idu na bolje i nadam se da će i rezultati do ispratiti, kako bi atmosfera bila još i bolja.

Iskustvo igranja u srbijanskoj ligi Fundiću daje jedinstven uvid u prednosti i male 'Crno-bijelih'. Barem bi se tako očekivalo.

Partizan svake sezone ima drugačiju momčad... – opomenuo je 25-godišnji visoki igrač i obećao – ostavit ćemo sto posto na terenu i vidjeti što ćemo dobiti iz toga.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Osim već uobičajenih priča o pogrešno sastavljenoj momčadi koja nema pravog razigravača, a donedavno ni visokog igrača spremnog odgovoriti izazovima ABA lige, Dalmatincima nove probleme stvaraju ozljede pojedinih igrača.

Muče nas povrede i nisam siguran da ćemo biti kompletni. Spustili smo opterećenje na treningu kako bi se igrači odmorili i dobili određenu svježinu koja je neophodna na svakoj utakmici. Po meni smo već protiv Igokee fizički izgledali bolje. Vodimo računa o regulaciji sportske forme, ali ne sviđaju mi se povrede te ćemo vidjeti u kakvom ćemo sastavu istrčati – kazao je trener Jusup.

Probleme imaju Ivan Siriščević i Petar Marić.

Nama je svaki igrač jako bitan s obzirom na to da nemamo komforan 'roster' za ovu razinu natjecanja te se ne možemo odreći niti jednog igrača, a kamo li ne igrača iz prve petorke. Ivan tu povredu, upalu fascije, vuče od prije, a protiv Igokee je stvar kulminirala pa čitav tjedan nije u trenažnom procesu, odnosno u posebnom je trenažnom procesu. Upitan je i Petar Marić koji nije igrao ni protiv Igokee. Situacija se mijenja iz dana u dan, ali prognoze medicinske službe vezane uz Ivana nisu optimistične.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Momčad Andree Trinchierija nije na željeni način okrunila osvajanje Superkupa u Zagrebu te je u prvih pet susreta upisala dva poraza, oba na gostovanjima u Sloveniji, kod hrvatskih trenera Jurice Golemca i Slavena Rimca. Ili od Primorske i Cedevite Olimpije, kako vam je draže.

Partizan je poražen i od Venezije u Eurokupu, no radi se o skupini kvalitetnih igrača. Nedostaje im Bolden te se vidi da im fali igrač na vanjskim pozicijama, pa igraju s dosta visokom petorkom što je pomalo atipično. Ipak, imaju kvalitetu i snalaze se. Nemamo pravo ni na kakvu kalkulaciju, moramo dati sve od sebe, a za što će to biti dovoljno - e, to ćemo vidjeti – rekao je 58-godišnji stručnjak koji je zadovoljan novopridošli Akosom Kelleromčini se OK, po pitanju onoga što daje na parketu, ali i u samom trenažnom procesu. Potrebno je naći balans između kvalitete i karakternih osobina koje neće rušiti trenažni proces. A njega ništa ne smije rušiti! Keller je igrač koji se u to odlično uklopio. Na treningu je uvijek 'prvi', ima određenu kvalitetu i po meni je pogođen. Još je rano za procjene, no to bi trebalo biti uredu.

FOTO: Zvonko Kucelin (Basketball.hr)

Dodajmo ovome da je dogovoren sporazumni raskid ugovora s Jamesom Farrom koji se u protekla tri mjeseca nije uspio dovesti na fizičku razinu koja bi mu omogućila igranje regionalne košarke.

Samo za usporedbu, imali smo kaznu za utakmicu s Krkom, imali smo kaznu i za utakmicu s Cibonom. Još jedna kazna slična toj i mi smo otprilike dosegli iznos koji se treba isplatiti Farru – kazao je direktor zadarskog kluba Željko Žilavec po pitanju iznosa koji je utrošen na visokog Amerikanca.

Kazna za utakmicu s Krkom iznosi 2.000,00 eura, a za utakmicu s Cibonom 3.000,00 eura.

Pa računajte...

Utakmica se igra večeras s počekom u 18 sati u dvorani „Krešimir Ćosić“.