Hrvatska
Regija
Novi slučaj zaraze na Višnjiku, za Zadar u ovoj godini utakmica više nema

Novi slučaj zaraze na Višnjiku, za Zadar u ovoj godini utakmica više nema

Autor: Branko Tabak

Nakon Mršića simptome je dobio i jedan igrač.

Utakmica 11. kola ABA lige koja se trebala odigrati u ponedjeljak (18 sati) je odgođena na sam dan održavanja.

Razlog je novi slučaj zaraze u KK Zadar. Podsjetimo, u subotu su testirani svi igrači i stručni stožer. Pozitivan je bio trener Veljko Mršić, koji je zbog pojave simptoma propustio i utakmicu HT Premijer lige između Zadra i Gorice.

Nakon testirannja kod jednog igrača pojavili su se simptomi. Poslan je na novo testiranje čiji su rezultati objavljeni danas. Igrač je pozitivan. Kako je bio u kontaktu sa svim ostalim igračima i stručnim stožerom cijeloj ekipi je određena samoizolacija u trajanju od 10 dana.

Za Zadrane kraj godine je trebao biti pun novih uzbuđenja i utakmica, no sve se one moraju odgoditi. Momčad će nastaviti s radom u 2021. godini. 

Klubovi su zbog čestih slučaja zaraze u velikim problemima, kao i organizatori natjecanja. Također se kroz korona krizu primjećuje nedosljednost u objavi informacija vezane uz zaražene igrače i članove stožera. Tako su Veljko Mršić (Zadar) i Mateo Drežnjak (Cibona) imenovani, a ostali igrači članovi  ovih klubova nisu.

Razumljivo je to, no valjda nakon 10 mjeseci svi shvaćaju da se nitko nije zarazio s namjerom, da to nije nikakav grijeh i da korona nije mjerna jedinica za 'noćarenje' kako je u početku javnost percipirala slučajeve zaraženih igrača. 

Svim zaraženim igračima i članovima struke u svim klubovima želimo brz oporavak i povratak na parkete.