Hrvatska
Novi šok u Alkaru: Jure Brajković se ostavio košarke, Sinjani nemaju pravo na zamjenu

Novi šok u Alkaru: Jure Brajković se ostavio košarke, Sinjani nemaju pravo na zamjenu

Autor: Ferata.hr

Kao da poraz od fenjeraša Ribole nije bio dovoljan šok za sinjskog Alkara, danas je kao bomba odjeknula informacija da u nastavku prvenstva neće biti Jure Brajkovića…

Kako sada stvari stoje Jure Brajković odlučio se ostaviti košarke i to je priopćio danas predsjedniku kluba Denisu Glavanu, javlja portal Ferata.hr.

Predsjednik Alkara je i prokomentirao ovu situaciju:

“Nažalost Brajković je preko noći prelomio da više ne želi igrati košarku. Kako, zašto – to nam nije jasno rekao, iako je napomenuo da on želi krenuti u drugom životnom smjeru. Ja i dopredsjednik smo pokušali razgovarati s njim, kontaktirali smo i njegovog agenta, ali uzalud.”

“On je od danas suspendiran i to je jedina moguća odluka koju sada možemo donijeti. Mi s njim imamo ugovor do kraja sezone, obveze ispunjavamo uredno i redovito i zaista sam i sam strašno iznenađen razvojem događaja. Vidjet ćemo hoćemo li poduzimati još kakve mjere na koje imamo pravo.”

Što je nagnalo 23-godišnjeg Mostarca na ovako drastičnu odluku za sada ostaje nepoznato, ali jasno je kako se Alkar sada našao u nezavidnoj situaciji. Kako doznajemo, sličnu odluku Mostarac je donio i prošle godine, ali se potom na nagovor vratio košarci i izgleda požalio zbog toga.

Alkar više nema ni mogućnosti da registrira nekog drugog igrača, što je Upravi potvrđeno iz vrha Saveza, kako nam je potvrdio Glavan:

“Joke Vranković nam je potvrdio da nemamo više mogućnosti za dovođenje novih igrača, ali što je tu je. Nećemo se predati i idemo dalje iz utakmice u utakmicu.”

Uzmemo li u obzir i da je momčad napustio Marko Šarac, da se Petar Živković teže ozlijedio nakon samo tri odigrane minute te da kapetan Mirko Modrić sve teže hvata korak s ostatkom momčadi, onda je zaista teško biti optimističan što se tiče nastavka natjecanja.

Brajković je u Alkar došao sredinom prosinca i vrlo brzo pokazao da je riječ o pravom pojačanju. U pet utakmica koliko je igrao prosječno je zabijao po 12,2 poena, hvatao 5,8 skokova te imao 1,2 asistencije.