Hrvatska
Novi trener Cibone opet stranac?

Novi trener Cibone opet stranac?

Autor: Teo Cilar

Nakon Vlade Jovanovića na klupu Cibone opet bi trebao sjesti strani trener?

Kako saznajemo iz pouzdanih izvora bliskih klubu, na klupu Cibone trebao bi opet doći strani trener. Riječ je o slovenskom stručnjaku Gašperu Okornu koji je svoj posljednji angažman imao u Mađarskoj, točnije u Falco KC Szombathely. 

Iza slovenskog trenera je životopisna karijera, u trenersku karijeru krenuo je sada već davne 1996. godine kao trener mlađih ekipa ženske ekipe Škofje Loke. Dvije godine kasnije preuzima žensku seniorsku ekipu. Nakon toga postaje pomoćni trener muškog sastava Škofje Loke, a nakon godinu dana postaje i prvi trener. Iduće tri godine pomoćni je trener prvo u Union Olimpiji, zatim u Lietuvos Rytasu pa opet u Union Olimpiji. Prvi trener Union Olimpije postaje u sezoni 2006/2007, u sezoni 2007/2008 odlazi u latvijski ventspils, sezonu poslije je u Poljskoj u Energa Czarni Slupsku. Slijede tri godine u Ljubljanskom Slovanu, nakon toga kratka epizoda u Al Kuwaitu pa opet slijedi povratak u Poljsku na klupu AZS Koszalina. Sezonu poslije preuzima Helios Sunse iz Domžala, a nakon toga se vraća u Petrol Olimpiju gdje je bio od 2016. do 2018. godine. Nakon toga odlazi u Mađarsku gdje je do nedavno bio na klupi Szombathelya. 

Ono što je najvažnije, zadovoljava kriterije koje je postavio Hrvatski košarkaški savez, a to je da strani treneri koji dolaze u naše klubove moraju u životopisu imati neki osvojeni trofej. Okorn ih ima četiri. Osvojio je prvenstvo Slovenijei kup s Petrol Olimpijom 2017. godine dok je sa mađarskim Szombathelyem osvojio prvenstvo 2019. a kup 2021. godine.  

Spomenimo i to kako je Okorn bio u kombinacijama da sjedne na klupu Zadra u ovoj sezoni, ali su u klubu odlučili da daju povjerenje Vladimiru Anzuloviću