Hrvatska
Novi trener Dinama uoči teškog gostovanja: Imamo se čemu nadati

Novi trener Dinama uoči teškog gostovanja: Imamo se čemu nadati

Autor: KK Dinamo Zagreb Photo: KK Dinamo Zagreb

Protiv Alkara u Sinju

Nema puno odmora za nikoga u Premijer ligi, pa tako ni za košarkaše Dinama. U srijedu u 18h u Sinju čeka ih momčad Alkara koja ima pet poraza u nizu i nezavidnu situaciju na tablici.

- Mi smo zadnji koji možemo komentirati nečije nizove poraza. Tek smo prekinuli svoj niz, tako da je otprilike slična situacija, biti će pritisak i na jednima i drugima u Sinju - odmah naglašava ozbiljnost situacije trener Dinama Vladimir Anzulović.

Novi trener nije još ni pošteno raspakirao stvari, a već ga čeka novi izazov nakon pobjede nad Zabokom.

- Dečki su super radili sve ove dane. Nema tu puno filozofije, oni su zaslužni za ovu pobjedu protiv Zaboka. Već nas čeka teška utakmica u Sinju gdje se, ako uspijemo ispoštovati dogovore za neke stvari, možemo nečemu nadati. Alkar je isto promijenio trenera, znamo da će biti dodatno motivirani na svom terenu gdje igraju sjajno pred domaćom publikom i čeka nas sigurno neizvjesna utakmica - kaže Anzulović.

Kao i ovog vikenda protiv Zaboka i u prve dvije utakmice sa sljedećim protivnikom najbolji strijelac bio je Ivan Novačić. U prvoj, povijesnoj pobjedi u Premijer ligi na početku sezone u Zagrebu je zabio 25, a u Sinju krajem prošle godine 16 poena.

- Ušli smo u nekakav bolji ritam, pohvatali smo neke nove stvari i vidjelo se već protiv Zaboka to na terenu. Na nama je sad da odemo dolje u Sinj, dobro se pripremimo za Alkar i to dobijemo. Oni su u malom negativnom ritmu i sve će napraviti da se izvuku protiv nas. Mi moramo dobro reagirati na trenerove ideje, ne gubiti fokus i vjerujem da rezultat može biti na našoj strani - kazao je Novačić u najavi utakmice.