Europa i Svijet
Novi trener, stare navike Barcelone

Novi trener, stare navike Barcelone

Autor: Teo Cilar

Dva iznenađenja vidjeli smo jučer na Euroligaškim terenima.

Neke stvari se kada je Barcelona u pitanju ne mijenjaju. Iako su na početkusezone doveli novog trenera Sita Alonsa, navike su očito ostale iste. Barcelona je poražena na domaćem terenu od Žalgirisa, a ovo im je već drugi poraz u tri odigrana kola. 


Barcelona Lassa-Žalgiris 75:81 (21:24, 18:21, 15:17, 21:19)

Žalgiris je dobio prve tri četvrtine te je u posljednju dionicu ušao s plus osam. Barcelona je uspjela dobiti zadnju četvrtinu, ali to je bilo dovoljno da samo ublaže poraz.

Goste iz "zelene šume" predvodio je sjajni Vasilije Micić s 20 poena i 8 asistencija, a veliku je pomoć imao od Kevin Pangosa koji je ubacio 16 poena. Adam Hanga najbolji kod Barce s 19 poena i 10 skokova. Ante Tomić igrao je samo pet minuta, a za to je vrijeme ubacio tri poena uz tri asistencije. 

Dodatnu vatru zapalio je Tyrese Rice kojeg je uprava Barcelone suspendirala i poslala ga da trenira s drugom momčadi. On je nakon Barceloninog poraza objavio zanimljiv tweet: "Na fotelji sam. Chillam". Jasna poruka Barceloninim čelnicima. 

I’m on the couch. Chillin.

— Tyrese Rice (@ReseRice4) 24. listopada 2017. ">



Maccabi Fox-Olympiacos 68:69 (18:18, 15:17, 12:16, 23:18)

Drugo iznenađenje dana vidjeli smo u Tel Avivu gdje je Maccabi poražen od Olympiacosa. To i nije takvo iznenađenje kao poraz Barcelone od Žalgirisa jer je Olypiacos jedan od velikana Europske košarke, ali definitivno možemo gledati kao iznenađenje. Dodajmo kako je Neven Spahija preporodio Maccabi ove sezone. Osvojili su super kup Izraela gdje su slavili u sve tri utakmice, odlično su ušli u Prvenstvo izraela gdje drže vrh s tri pobjede bez poraza, a do jučer su bili i bez poraza u Euroligi gdje su slavili u prve dvije utakmice.

Susret protiv Olympiacosa bio je neizvjestan cijelo vrijeme, a gosti iz Grčke u posljednjih su 1:45 do kraja ušli s šest poena prednosti. Tricu za Maccabi tada pogađa Michael Roll, a na 31 sekundu do kraja Norris Cole polaže za 68:69. Olympiacos promašuje svoj posljednji napad na utakmici na četiri sekunde do kraja. Loptu u ruke dobiva Cole koji se sjurio preko cijelog terena gdje je iz dvokoraka šutnuo dvicu za pobjedu koja nije ušla. Georgios Printezis predvodio je Olympiacos u odsustvu Vassilis Spanoulisa, zabio je 21 poen. Nitko drugi nije ubacio više od osam poena, ali Olympiacos je imao čak deset igrača koji su se upisali u listu strijelaca. Kod Maccabija Cole 22 poena i sedam skokova, a Pierre Jackson 14 uz tri asistencije. 


Real Madrid-Ax Armani Exchange Olimpia Milan 100:90 (30:28, 24:26, 27:20, 19:16)

Real Madrid očekivano je slavio protiv Armanija iz Milana. Prvo poluvrijeme završilo je s velikim brojem poena, nerješeno 54:54. Real je u trećoj četvrtini ubacio u brzinu više, dobio taj period sa sedam poena razlike, a gosti do kraja nisu uspjeli zaprijetiti. Madriđani su na kraju slavili s 100:90 na krilima fantastičnog Luke Dončića koji je ubacio 27 poena uz 8 skokova, 5 asistencija i tri osvojene lopte. Andrew Goudelock i Arturas Gudaitis s 20 koševa najbolji u redovima Milana koji je posljednji na ljestvici sa sva tri poraza dok je Real vodeći sa sve tri pobjede.