Hrvatska
Novi trener Viktor Kovač, nove igračice Ana Mandić i Lea Hajdin

Novi trener Viktor Kovač, nove igračice Ana Mandić i Lea Hajdin

Promjene u Medveščaku

Nakon šest uzastopnih naslova prvakinja Hrvatske i pet uzastopnih naslova Kupa Ružice Meglaj Rimac pred košarkašicama Medveščaka je nova sezona u koju ulaze s novim trenerom. 

Nakon odlaska Braslava Turića koji će u novoj sezoni voditi Ragusu klupu Medekica je preuzeo Viktor Kovač koji se nakon devet sezona vraća na seniorsku klupu Medveščaka.

 ”Uspoređujući vrijeme kada sam posljednji puta bio na seniorskoj klupi Medveščaka i danas moram reći da je kvaliteta puno slabija čemu u prilog govori činjenica da su nekada s ovih prostora dva kluba igrala u Ligi prvakinja, a barem još dva u Eurokupu. Danas je situacija puno drugačija, a nažalost to se vidi i po nastupima naših klubova u Regionalnoj ligi’‘, kaže Kovač koji je svjestan da je pred njim teška misija da Medveščak i dalje ostane na samom vrhu.

 ”Nakon šest godina Medveščak po prvi puta ulazi u sezonu, a da nije u ulozi favorita. Liga je smanjena, a svi klubovi se pojačavaju kako bi lakše plovili ligom. Isto tako Medveščak nikada nije imao ovako mladu ekipu kao što sada ima, ali bez obzira na to mi nemamo pravo odustati od najviših ciljeva koje je klub postavio tijekom posljednjih sezona”.

Pripreme su startale u onedjeljak, a na njima su i dvije nove igračice.

”Pristigle u nam Ana Mandić iz Zadra i Lea Hajdin iz Zagreba. Napustili su nas Matea Tadić kao najboji asistent lige, Iva Todorić kao MVP lige, Anja Majstorović kao jedna od najboljih igračica lige i vjerojatno Ana Vojtulek koja se nije pojavila na prvom treningu i koja koliko imam informaciju želi napustiti klub unatoč ugovoru koji ima s klubom. Naša najstarija igračica je 1998.godište i to govori s kakvom ekipom ulazimo u pripreme i novu sezonu. Uvjeren sam da će ekipa kako bude vrijeme odmicalo igrati sve bolje i sigurno će u drugom dijelu sezone pružati bolje igre nego na početku” - dodaje Kovač koji s optimizmom gleda prema novoj sezoni” .

Vrijeme će pokazati kolike su mogućnosti ove ekipe u koju ja kao trener silno vjerujem. Pred nama ja da radimo i onda ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti”.