Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Novi udarac KK Zadar. 'Nestao' Mario Little!

Novi udarac KK Zadar. 'Nestao' Mario Little!

Autor: Paulo Sarić

Ponašanje navijača, loše suđenje, suspenzije igrača… Nikad kraja problemima u KK Zadar.

Gdje je Mario Little? Pitanje je to koje se samo od sebe nametnulo posljednjih dana koliko ga nije bilo na treninzima dalmatinskog abaligaša. Nakon završnice Kupa „Krešimir Ćosić“ i poraza od Cibone u polufinalu, još uvijek pod nerazjašnjenim okolnostima, u kojem je upravo iskusni Amerikanac bio najbolji igrač zadarske momčadi trener Nazor svojim je igračima dao tri dana slobodno. Zadrani su s radom nastavili prošli ponedjeljak, no Little se – nije pojavio.

- Nažalost, ne možemo računati na Marija Littlea koji se jednostavno nije pojavio na treninzima te ćemo ga morati sankcionirati. Ništa nam drugo ne preostaje osim da ga suspendiramo do daljnjega – rekao je u najavi nove utakmice s Cibonom Ante Nazor i otkrio što se događalo s iskusnim krilnim igračem proteklih dana - vjerojatno iz samovolje je sebi dao za pravo da se odmara. Međutim, nama su ta dva mikrociklusa do sada bila od posebnog značaja da se ekipa digne pred težak period koji slijedi. Prvenstveno mislim na to da izborimo ostanak u ABA ligi. Ja kao trener nisam imao mogućnosti za ikakav drugačiji manevar osim da postupim kako sam postupio.

Nije se Amerikancu izgubio svaki trag, kontakata s klubom je bilo. No, pravila se trebaju poštovati.

- Javljao se. Zahtijevao je da dobije slobodno, međutim nisam mogao dopustiti da toliki period bude slobodan, od zadnje utakmice kupa pa do utakmice s Cibonom… - dodao je 40-stručnjak.

Znači li to da su Littleu dani odbrojeni?

- Moramo prvi vidjeti je li čovjek živ – kazao je Nazor i nastavio - suspenzija je po pravilniku kluba od dva tjedna do dvije godine. Startala je u ponedjeljak, a u narednom periodu ćemo ocijeniti koliko će trajati.