Hrvatska
Novi Zadranin u Ciboni

Novi Zadranin u Ciboni

Autor: Paulo Sarić

Treće pojačanje u dva tjedna.

Nakon što je prošle sezone Cibona u svojim redovima imala Luku Žorića, Petra Marića i Antu Gospića iduće će sezone još jedan Zadranin igrati pod Tornjem. Riječ je o iskusnom 31-godišnjem krilnom igraču Ivanu Novačiću koji je u prošloj sezoni bio najbolji igrač šibenskog Jollyja.

Nakon odlaska iz kluba u kojemu je proveo juniorski staž, Novačić se preselio u Zagreb u redove Dubrave gdje također nije dobio pravu priliku. Prve značajnije minute dobio je u Dubrovniku gdje je u sezoni 2005/06 u drugom dijelu natjecanja bilježio 11.5 koševa i 4.6 skokova po utakmici. Uslijedio je povratak u Zagreb, u redove tada još mlade Cedevite u kojoj je u drugoj sezoni upisivao dobre brojke, da bi preko Zrinjevca 2010. godine došao do Zagreba. Prve dvije sezone je većinom s klupe promatrao tada najjaču hrvatsku momčad koju su predvodili Luka Žorić, Krunoslav Simon, Mario Kasun, Alex Renfroe i drugi, da bi nakon pada financijske podloge kluba iz Trnskog počeo dobivati veću priliku koju je odmah iskoristio. Tijekom svoje posljednje dvije sezone u Zagrebu bio je ponajbolji igrač Mrava, što je privuklo interes Širokog u kojemu je proveo razdoblje od 2014. do 2016. godine i bio najbolji igrač hercegovačkog sastava u tom periodu.


Iako je i prošlo ljeto prema pričama bio na pragu Cibone na koncu je karijeru ipak nastavio u Šibeniku. Pokazalo se to kao izvrstan potez jer je predvodio svoju momčad do trećeg mjesta u ligaškom dijelu natjecanja i s 19 koševa u prosjeku bio treći strijelac A1 lige. Ujedno je dogurao i do finala Kupa Krešimira Ćosića gdje je Jolly uvjerljivo poražen od Cedevite.  Nekadašnji član svih mladih reprezentacija Hrvatske i juniorski prvak Europe 2002. godine tijekom svoje karijere osvojio je kup i prvenstvo sa Zagrebom, a još je nekoliko puta bio poražen u finalu. Prošle je godine predvodio izvrsnu šibensku momčad do povijesnog uspjeha što mu je donijelo povratak u Zagreb, ovaj puta u redove Cibone s kojom je potpisao ugovor, objavljeno je na službenim stranicama finalista hrvatskog prvenstva.