Regija
Novim porazom Zrinjski doigravanje doveo do sfere znanstvene fantastike

Novim porazom Zrinjski doigravanje doveo do sfere znanstvene fantastike

Autor: Branko Tabak

Rogaška bolja od Zrinjskog.

Dva kola prije kraja natjecanja HKK Zrinjski je izgubio gotovo sve izglede za plasman za Final Four Druge ABA lige koji vodi prema višem rangu natjecanja. Teoretski šanse postoje. Uz obje pobjede Mostaraca (Dynamic kući, Teodo vani) i oba poraza Vršca (Teodo doma, Split vani) i jedan poraz Rogaške (dočekuju Primorske i gostuju kod Dynamica) Zrinjski je unutra. Mada se i tu stvari mogu zakomplicirati ako dođe do zatvaranja kruga u koji mogu upasti Primorska, Vršac i Krka. Sa svima njima, osim Vršcem, Zrinjski ima negativan skor. 

Po svemu sudeći na završnici u Čačku nastupit će Borac (osigurao doigravanje), Primorska, Vršac i Krka. Momčad Hrvoja Vlašića je nakon domaćeg poraza od Primorske poražena na gostovanju kod Rogaške te za zonom doigravanja sada zaostaje dvije pobjede.

Rogaška je slavila 86-76. Već u prvoj četvrtini domaćini su stekli 10 poena viška (29-19) te u nastavku utakmice održavali prednost između 5 i 17 poena viška. Igrutinović s 18 i Miličević s 15 poena bili su najefikasniji u redovima Zrinjskog. Kod Rogaške Davis je zabio 21, a Nikolić 19 poena. Ivan Batur nije ulazio u igru.

Na ljestvici Rogaška i Zrinjski se nalaze na diobi 5. i 6. mjesta sa po 11 pobjeda i 9 poraza.