Hrvatska
Novo lice u Cedeviti - Tyler Wideman

Novo lice u Cedeviti - Tyler Wideman

Mladi Amerikanac će u hrvatskom prvaku imati svoj prvi profesionalni angažman.

Novi igrač Cedevite je 203cm visoki centar Tyler Wideman, koji bi za Zagrepčane u prvoj sezoni trebao nastupati samo u HT Premijer ligi pod vodstvom trenera Slavena Rimca. 22-godišnji Amerikanac je potpisao trogodišnji ugovor.

Wideman je rođen 18. studenog 1995. godine i Cedevita će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri. Protekle četiri sezone ovaj Amerikanac proveo je na sveučilištu Butler, a u posljednjoj sezoni prosječno je bilježio 9.26 poena, 5.15 skokova, 0.5 asistencija i 0.41 blokadu za 20.5 min. po utakmici, s tim da je po postotku šuta iz igre (68.5%) bio najbolji u jakoj Big East konferenciji.

Treneri momčadi iz Big East konferencije ujedno su ga prošle godine izabrali kao dobitnika Big East Sportsmanship nagrade, koji dobivaju igrači koji u pozitivnom svjetlu promoviraju sportski duh u zajednici i ističu se kao volonteri.

Wideman je u Židovskom centru radio s predškolskom djecom, umirovljenicima i osobama s posebnim potrebama. Bio je i trener u mlađim kategorijama i provodio je košarkašku kliniku za djecu s posebnim potrebama. Riječ je, dakle, o igraču iznimnog karaktera, koji bi ime Cedevita trebao osvjetlati i izvan terena.