Europa i Svijet
Novo ruho Clipersa, dovedu li Butlera pomrsit će račune mnogima

Novo ruho Clipersa, dovedu li Butlera pomrsit će račune mnogima

Novi Clippersi imaju veliku širinu momčadi, no nedostaju prave zvijezde. Stoga ne čudi da su vrlo aktivni u pregovorima i pokušaju dovođenja all-star igrača Wolvesa Jimmya Butlera.

Divizija „Pacific“:

 

Pođe li im to za rukom mnogima će poremetiti račune. 

NOVO RUHO CLIPPERSA

LOS ANGELES CLIPPERS: NBA prvaci: - ; skor u povijesti 1562-2326 (40,2%)

TRENER: Glenn „Doc“ Rivers, 19 sezona, skor 846-624 (259-151 kao trener Clippersa)

LANI: skor 42-40, 10. na Zapadu. Play-off: nisu se plasirali

PROMJENE: glavni manager Jerry West mijenjao je trenerovog sina Austina Riversa u Washington za poljskog centra Marcina Gortata. Gortat će biti startni centar jer je DeAndre Jordan potpisao za Dallas. Nema više ni Sama Deckera (Cleveland) i CJ Williamsa, a novi igrači Clippersa su Luc Mbah a Moute (Houston), Mike Scott (Washington) i dva lottery izbora drafta Shai Gilgeous-Alexander i Jerome Robinson.

ŠTO OČEKIVATI: Više nema velike trojke Clippersa Chris Paul / Blake Griffin / DeAndre Jordan. Bila je to momčad koja nije uspijela u doigravanju napraviti korak više i sad imamo neke nove Clipperse. Lani su nakon pet godina propustili doigravanje iako su imali pozitivan skor. Imali su velikih problema s ozljedama. Ako su ispucali te probleme i ozljede ih zaobiđu bit će neugodni. Trener Doc Rivers imat će na raspolaganju momčad koja nema superzvijezdu ali ima širinu.

„Ljudi pogledaju naš roster. Ne vide imena poput LeBrona, Duranta ili Hardena i zaključuju da smo loši. Nemate pojma koliko jedva čekamo da sezona započne da im pokažemo koliko su u krivu. Ovo je iznimno ratnička momčad. Da mogu biti uz nas, prisustvovati našim treninzima sigurno nas ne bi ovako podcjenjivali“ – izjavio je Patrick Beverley, prije dvije godine član najbolje obrambene petorke lige.

Takva momčad teško može što napraviti u doigravanju, no u regularnom dijelu sezone ako im se poklope neke stvari mogla bi poremetiti planove favoriziranim momčadima. Trener Rivers ima dosta opcija i sigurno će dosta rotirati. Na bekovskim pozicijama trebali bi startati sjajni obrambeni dvojac koji je lani bio dosta ozlijeđen Patrick Beverley i Avery Bradley. 

Tu su i najbolji šesti igrač lige Lou Williams, srpski virtuoz Miloš Teodosić te dvojica lottery izbora na draftu, Shai Gilgeous-Alexander te Jerome Robinson. Dakle šestorica igrača drugačijih sklonosti i odličan omjer obrane i napada. Na krilima su prvi strijelac momčadi Tobias Harris, Talijan Danilo Gallinari, obrambeni specijalac Luc Mbah A Moute te šuteri Mike Scott i Wesley Johnson. Na poziciji centra su Poljak Marcin Gortat, 221cm visoki Srbin Boban Marjanović i snažni Montrezl Harrell. Dakle, talenta ne nedostaje.

PROGNOZA: Nemaju nijednu zvijezdu, no riječ je o momčadi koja ima dubinu i koja bi ako ostane zdrava mogla iskoristiti eventualne probleme s ozljedama nekog od favorita i ušuljati se u doigravanje. Aktivno pregovaraju s Wolvesima oko zamjene u kojoj bi u Los Angeles doveli Jimmya Butlera. Pođe li im to za rukom, njihove akcije ozbiljno rastu i doigravanje bi bilo realnost.

 

ZANIMLJIVOST U BROJKAMA: 132- srpski centar Clippersa Boban Marjanović je sa 132kg najteži igrač u NBA danas. Najteži igrač u povijesti bio je sa 150kg Thomas Hamilton (nakratko suigrač našeg Dina Rađe u Celticsima).