Intervjui
Novosel: Cibona je najveći hrvatski sportski brend u svijetu

Novosel: Cibona je najveći hrvatski sportski brend u svijetu

Predložit će mjere za povratak na staze stare slave.

Istinska sportska legenda koja je upisana zlatnim slovima u povijest hrvatske, europske i svjetske košarke dobila je još jedno priznanje za golemi doprinos sportu. Velikan koji je Cibonu postavio na svjetsku košarkašku mapu postao je počasni predsjednik Cibone. Riječ je o Mirku Novoselu, piše službeni klupski portal. 

Kako ste primili vijest da ćete biti imenovani počasnim predsjdenikom Cibone?

Odabrala me Skupština kluba zbog svih mojih zasluga u povijesti. Meni je to velika čast i sve ću učiniti da pomognem koliko mogu i da pokušamo Klub vratiti na onaj nivo na kojem je bio nekad. Cibona je svjetski brend, najveći hrvatski sportski brend u svijetu, bez obzira na trenutne rezultate. Treba puno stvari napraviti kako bismo taj nivo ponovno postigli. Treba propagirati politiku stvaranja velikih igrača. U Hrvatskoj ima dosta mladih talenata i potrebno ih je rano selekcionirati i od njih stvarati velike igrače.

Kako vidite trenutni rad struke?

Koliko vidim trener Jovanović dobro radi i treba mu dati punu podršku u tome. Igrače treba odgajati sa svih aspekata. Bitno je prije svega raditi pravu selekciju, pročešljati sve te talente kojih ima u Hrvatskoj i kroz dugogodišnji rad ih dovesti na visok nivo. Naš zadatak je da se pravilno radi s klincima, da ih se odgaja i da se od onih koji su talentirani stvaraju veliki igrači. 

Donosite sa sobom neprocjenjivo iskustvo. Na čemu ćete prvo poraditi?

Predložit ću potrebne mjere da se vratimo na staze stare slave, no po meni je ključna ta politika kluba koja se treba vrtjeti oko stvaranja igrača. Trebamo vidjeti na koji način se uključiti u međunarodna natjecanja i to su sve zadaci na stručnom planu. Na financijskom trebamo naći stabilno sponzorstvo i osigurati stabilne uvjete za normalno funkcioniranje. Ja ću pozvati sve sponzore koji su i naši navijači, da pomognu i da dignemo Cibonu na jedan vrhunski nivo.

Tijekom priprema je planiran posjet svih igrača Muzeju Dražena Petrovića, ali i ‘Trofejnom prostoru’ u sklopu Vašeg doma. Što ćete poručiti tim igračima kada ih ugostite?

To su sve bili svjetski dometi. Ja sam napravio svoj Trofejni prostor iz jednostavnog razloga ako se ne snimi i ne zabilježi, neke stvari se zaborave.  Veselim se! To treba biti poticaj mladim igračima da ozbiljno rade i da se ozbiljno razvijaju, postaju pravi igrači. Ako oni to postaju, onda će i Klub biti vrhunski. Odmah ću predložiti mjere koje će promijeniti Cibonu. Za Cibonu svi znaju i ona mora postati vrhunska momčad.