Hrvatska
Novosti iz ABA lige: Kuzmić se vratio, Ukubay došao, Šehović produžio

Novosti iz ABA lige: Kuzmić se vratio, Ukubay došao, Šehović produžio

Regionalni mercato.

Crvena zvezda je u svoje redove vratila Ognjena Kuzmića. Ugovor je potpisan na dvije sezone. Kuzmić, je visok 214 centimetara i težak 116 kilograma. Prethodne dvije sezone proveo je u Realu iz Madrida.

Najbolju godinu u europskoj košarci odigrao je upravo u dresu Crvene zvezde u sezoni 2016/2017 kada je fantastičnim igrama, poenima, skokovima i blokadama stekao epitet jednog od najboljih centara Eurolige. U toj sezoni osvojio je trostruku krunu. 


FMP je doveo prvo pojačanje za novu sezonu. Turčin Okben Ulubay je potpisao ugovor s klubom iz Železnika na dvije sezone.

Radi se o igraču koji pokriva krilne i bekovske poicije a krasi ga odličan šut. Nastupao je za sve mladje selekcije reprezentacije Turske s kojima je osvojio tri zlatne medalje i tri brončane medalje na Europskim prvenstvima. Bio je igrač Anadolu Efesa s kojim je ima ugovor od 2012. godine, a nastupao je i za Darusafaku s kojom ima iskutsvo igranja u Euroligi.

Budućnost je produžila suradnju sa Suadom Šehovićem.

Prošlogodišnji kapeten će na dvije fronte (ABA liga, Prvenstvo Crne Gore) na suprotnoj strani imati brata Seada koji se pridružio Mornaru iz Bara.