Hrvatska
Regija
O zadarskom incidentu se očitovala i ABA liga: Učinit će sve da utakmica prođe bez ijednog incidenta

O zadarskom incidentu se očitovala i ABA liga: Učinit će sve da utakmica prođe bez ijednog incidenta

Autor: BB.hr Photo: ABA liga

Točka na i?

Nakon incidenta u Zadru te priopćenja obaju klubova i objave zadarske policije stiglo je i očitovanje vodstva lige:

'Nakon šokantnih scena koje su se u subotu navečer dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvena zvezda Meridianbet, uoči utakmice sedmog kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet, ABA liga j.t.d. oštro osuđuje svaki vid nasilja, te rasnu, spolnu, vjersku, nacionalnu i svaku drugu diskriminaciju. 

ABA liga j.t.d. pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde Meridianbet upućenih MUP-u RH, s namjerom da se što prije ispitaju svi detalji napada, a organizatori i počinitelji incidenta uhite i procesuiraju u sukladno zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili. 

Ujedno, kroz komunikaciju s klubovima i ostalim čimbenicima sigurnosti, ABA liga j.t.d. učinit će sve da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izoliranom slučaju, koji baca sjenu na sve postulate ABA liga j.t.d. i temeljima na kojima je nastala. 

Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti spajati, a ne dijeliti ljude.