Hrvatska
Regija
Obezglavljeni Zadar zakucan za dno. Koji je smisao robovanja svetom cilju, ostanku u ABA ligi?

Obezglavljeni Zadar zakucan za dno. Koji je smisao robovanja svetom cilju, ostanku u ABA ligi?

Autor: Branko Tabak Photo: Šime Zelić/KK Zadar

Gore ne može! Ili?

Košarkaši Zadra su u utakmici 9. kola ABA lige doživjeli osmi poraz. Na Višnjiku bolja je bila momčad Igokee 64-77

Zadar je kontrolirao rezultat u prvom poluvremenu, imao je u jednom trenutku i deset poena viška 26-16, no tu počinje pad koji je goste približio na samo dva poena zaostatka do odlaska u svlačionice )32-30)

Po povratku na parket Igokea nameće svoj ritam i do kraja treće četvrtine stječe prednost od šest poena (55-49). Zadar se držao do 33. minute kada je na semaforu svijetlilo (58-59) i nakon toga potpuno potonuo. 

Od osam zadarskih poraza novi trener Vladimir Anzulović potpisuje ih četiri. Toliko ih je imao i njegov prethodnik Ivan Perinčić, a jedinu pobjedu ostvario je protiv Borca na Višnjiku pomoćnik i jednom i drugome Srđan Helblich

Podsjetimo, Zadar je od lipnja 2020. do danas promijenio četiri trenera. Nakon prekinute 'korona sezone' nije nastavljena suradnja s Danijelom Jusupom koji je osvojio Kup Krešimira Ćosića. Veljko Mršić je preživio sve turbulencije, privatne i profesionalne i uz pomoć Ivana Perinčića uzeo duplu krunu. No, nije preživio 'paralelni slalom' pa je bio prisiljen birati između klupske i izborničke klupe. Logično, izabrao je ovu drugu. Ivan Perinčić je potpisao ugovor na tri sezone, a smijenjen je nakon četiri kola regionalne lige. I evo sada, ništa bolje od njega, kroz bespuća košarkaške zbiljnosti Zadar vodi Vladimir Anzulović.

Nije baš da su svi ovi treneri neznalice, a bogme nisu ni svi oni koji ih dovode i smjenjuju znalci. I tako Zadar funkcionira, jedno dvedesetak i više godina, da sad za precizni odgovor ne uznemirujemo vrapce na grani. 

Je li trenutak za rezove, ozbiljno razmišljanje o koristi bauljanja po mulju regionalne košarke ili će Zadar uz kompromisni prolaz rebalansa proračuna na Gradskom vijeću uskoro dobiti spasonosna tri milijuna kuna i dva igračka pojačanja koja će ga u dramatičnoj završnici prvenstva, i opet, spasiti od ispadanja u drugi razred ABA lige, kojem po mnogo čemu i pripada (samo svi o tome glasno šute)?

Da ne zaboravimo, Justin Carter je ponovno pokazao svoju kvalitetu te je s 18 poena bio najučinkovitiji u momčadi Zadra koji je novim domaćim porazom zakucan za dno ABA-ligaškog poretka.

Standings provided by SofaScore LiveScore