Europa i Svijet
Obradović je uspio! Fener je prvak Europe!

Obradović je uspio! Fener je prvak Europe!

Autor: Branko Tabak

Nakon trećeg pokušaja turski je prvak slavio na Final Fouru i to uvjerljivo i dominantno.

Novi klupski prvak Europe je Fenerbahçe. Nakon trećeg pokušaja turski je prvak slavio na Final Fouru i to uvjerljivo i dominantno. Nakon polufinalne pobjede protiv Reala Fener je u istanbulskom finalu bio bolji od Olympiacosa 80-64.

Grci su vodili samo jednom 5-6. Fenerbahçe je kontrolirao igru i rezultat bez većih problema. U jednom trenutku Olympiacos je priprijetio i stigao do zaostatka od pet poena (49-44). Bilo je to sredinom treće četvrtine. Fener tada ubacuje u višu brzinu i do kraja utakmice održava prednost između 10 i 20 poena.

Željko Obradović stigao je tako s Fenerbahçeom do svog devetog naslova prvaka Europe. Hrvatski grad košarke, sada je i službe, inmat će čast ove godine u rujnu na Zadar Basketball Tournamentu pozdraviti prvaka Europe i još jednom ugostiti, četvrtu godinu zaredom, Fenerove zvijezde.

Fenerov put do vrha ii te kako je vezan je u Zadar. Od prvog pojavljivanja na zadarskom pripremnom turniru do danas Fenerbahçe je bio treći, pa drugi i evo sada prvi u Europi.

Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić sa po 17 poena bili su najbolji strijelci Obradovićeve internacionalne momčadi u kojoj su dva jedina turska igrača Melih Mahmutoglu i Ahmet Duverioglu u igru ušla kozmetike radi zadnje 72 sekunde.

Baš kao svojevremeno u Zadru Ekpe Udoh je proglašen MVP igračem, tada turnira, a sada Final Fora Eurolige.


                                                          Ekpe Udoh (Foto: Basketball.hr)