Regija
Obradović: 'Mislite li da bismo trebali razgovarati o košarci? Ima li sve ovo ikakvog smisla?

Obradović: 'Mislite li da bismo trebali razgovarati o košarci? Ima li sve ovo ikakvog smisla?

Autor: Tportal tportal Photo: KK Zadar - Šime Zelić

'Ova serija je pokazala da ABA liga mora nešto napraviti'

Finalnu seriju regionalne košarkaške ABA lige između Crvene zvezde i Partizana obilježili su navijački izgredi i slike pražnjena tribina koje su obišle Europu

Iako su u finalnoj seriji igrala odlična košarka sve je to palo u drugi plan zbog sramotnih scena iz Beograda. Crvena zvezda ponovno je postala najbolji klub regionalne košarkaške ABA lige, šesti puta u povijesti, nadigravši u finalu sa 3-2 Partizan, ali repovi će se još dugo vuči.

Pogotovo zbog pete odlučujuće utakmice koja je prekinuta tijekom treće četvrtine zbog čega je uslijedio duži prekid dok se dvorana nije potpuno ispraznila. Treba reći kako su domaći navijači raznim predmetima zasuli košarkaše Partizana još na zagrijavanju, a u 24. minuti kod rezultata 39:39 navijači su bacali sve i svašta na parket i suci su odmah otišli u svlačionicu, piše tportal. 

Nakon utakmice posebno je ogorčen bio trofejni srpski trener Željko Obradović, vlasnik devet titula prvaka Europe, koji se vratio u Partizan s ciljem da postanu najbolja momčad u regiji. No, zasad nisu osvojili niti jedan trofej od tri moguća (srpski kup, Eurokup i ABA liga) i sad se moraju fokusirati na domaće prvenstvo. Ali nakon ovih prekida jasno je kako će se najmanje govoriti o košarci….

'Mislite li da bismo trebali razgovarati o košarci? Ima li sve ovo ikakvog smisla? Ovo nema veze s košarkom, ovo je nešto sasvim drugo, ali mi kao pravi sportaši čestitamo Zvezdi na osvojenoj tituli', kazao je Obradović dodavši:

'Ova serija je pokazala da ABA liga mora nešto napraviti. Prvi novčić, prva boca, prva uvreda ili opomena. Drugo, kad se sve to ponovi uvesti drastičnije kazne.'

Iz njegovih izjava dalo se naslutiti kako je jako razočaran. I pitanje je što će odlučiti nakon ove sezone:

'Iskreno nisam očekivao ovakve stvari iako su mi neki ljudi govorili da u srpskoj košarci mogu očekivati - sve! Ovdje sam tek godinu dana. Jesu li se takve stvari događale i prije? Jesam li imao veze s ovim? Ima li netko od vas primjedbi na to kako sam se ponašao otkad sam došao u Partizan? Što učiniti? Trebam li otići? Mislim da bi neki vrlo rado napustili Srbiju…', ironičan je bio Obradović kojeg očito košarka sada najmanje zanima. A sezona još nije završila.

Na kraju je na pitanje hoće li Partizan uopće igrati Košarkašku ligu Srbije, kazao je:

'Sutra ćemo se naći, da vidimo gdje smo i što smo', kratko je rekao.