Europa i Svijet
Hrvatska
Obradović zahvalio svom trenerskom uzoru Slavku Trniniću, Itoudis izrazio želju da se vrati

Obradović zahvalio svom trenerskom uzoru Slavku Trniniću, Itoudis izrazio želju da se vrati

Autor: Paulo Sarić

I 46 godina kasnije 'Profesorove' sheme se i dalje koriste.

Ako se za nogomet donedavno govorilo da je sport kojeg igraju 22 igrača, a na kraju uvijek pobjeđuju Nijemci, za Zadar Basketball Tournament može se reći da je turnir na kojemu sudjeluje šest momčadi, a uvijek pobjeđuje Fenerbahçe. Dačku otprije dvije godine sa strane…

- Zahvalio bih se organizatorima na gostoprimstvu koje se svake godine ponavlja u Zadru. Izvrsno smo ugošćeni, sve savršeno funkcionira i kao što sam rekao na prvom izdanju - nikada nisam bio na bolje organiziranom turniru u ovom periodu. Čak i da tražimo neku sitnicu koja nije bila dobra – ne bismo ju mogli naći. Što se tiče kvalitete košarke, ovo je najbolje što se može očekivati od nas s obzirom na to da nam nedostaje nekoliko igrača – započeo je četverostruki pobjednik Zadar Basketball Tournamenta Željko Obradović i nastavio - drugu stvar koju moram kazati jest da mi je bila izuzetna čast što sam mogao predati trofej za životno djelo gospodinu Slavku Trniniću koji je moj učitelj i čovjek s kojim sam imao, i još uvijek imam, fantastičan odnos. Još uvijek se sjećam kakav je seminar imao '72. godine u Karlovcu. I dalje ima stvari s tog izlaganja koje govorim svojim igračima te sam želio iskoristiti ovu priliku da mu se još jednom zahvalim.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Utakmica je bila otvorena do samoga kraja, no trofej je na koncu, kao i prošle godine, otišao u Istanbul.

- Što se tiče same utakmice, želja je postojala. Očigledno je da igrači i dalje traže formu, no možda i mi treneri previše očekujemo za ovaj period. Ovo nam je bila treća utakmica u četiri dana, ali smo skupili snage da dobro odigramo i pobijedimo. U najavi sam rekao da nam rezultat nije bitan, ali mi uvijek igramo na pobjedu. Želja mi je da se igrači ponašaju dobro i da shvate greške koje rade jer je to jedini način da ih ispravimo kako bismo bili spremni za nadolazeće izazove.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dimitris Itoudis u petak je rekao da ne bi želio reprizu prošlogodišnjeg finala jer bi to značilo da bi ponovno izgubio. Iako je grčki strateg to rekao u šali, ispalo je da je bio zloguki prorok.

- Čestitam Feneru koji je bio bolji od nas i zasluženo dobio utakmicu. Večerašnji nam je susret dobro došao da vidimo gdje smo i kakvi smo. Istaknuo bih razliku u skoku koji je izuzetno bitan, a mogao bih istaknuti i druge detalje poput slobodnih bacanja i otvorenih šuteva, no to je najmanji problem u ovom periodu. Brine me, pak, što su Voroncevič i Hynes imali nula skokova – kazao je 48-godišnji Grk koji je za kraj ponovno pohvalio turnir koji je, po njegovim riječima, izvrsno organiziran i na koji se uvijek rado odaziva.

- Kao što sam rekao na otvaranju, ovo je izvanredno i odlično organiziran turnir. Organizatori imaju želju biti što bolji i uvijek nam izlaze u susret te vjerujem da će dogodine biti još i bolji – zaključio je Itoudis.