Europa i Svijet
Hrvatska
Obradović zna što (ni)si radio prošlog ljeta!

Obradović zna što (ni)si radio prošlog ljeta!

Autor: Paulo Sarić

Oba trenera stavljaju naglasak na rad kao jedini recept za uspjeh.

Nije to bila obična pripremna utakmica. Svjedoči tome i neizvjesna završnica u kojoj su obje momčadi išle na pobjedu, ali možda još i više podatak da je trener Milana Simeone Pianigiani pozvao minutu odmora i prije isteka prve minute kako bi 'očvrsnuo' svoje momke koji su, po njemu, mekano ušli u utakmicu.

- Kada vidiš da ti momčad igra mekano odmah zoveš predah kako bi se stvari promijenile! Kada igraš protiv ponajboljih momčadi u Europi i na svijetu ne bi trebao dodatno motivirati igrače. Ovo nam je bio dobar trening, neke stvari smo dobro radili, no detalji nisu bili na dovoljno dobroj razini da pobijedimo – rekao je nakon utakmice trener milanskog sastava i otkrio razloge večerašnjeg poraza - neki se igrači međusobno znaju i uigrani su, no drugi nisu. Cilj nam je da i ostali igrači dođu na tu razinu. 

Jednako kao i Olimpija i Fenerbahçe ima još prostora za napredak. Vidjelo se to i u prvoj utakmici protiv Maccabija, a još je očitije bilo večeras protiv Milana.

- I mi smo u prvoj fazi što se tiče nekih stvari. Neki igrači nisu bili s nama čitavo vrijeme predsezone te moramo još puno raditi. Glavni problem je otvaranje utakmice u kojem smo Milanu koji ima izvanredne šutere dozvolili da neometano puca iza linije tri poena. Ubacili su nam šest trica u prvoj četvrtini. Kasnije smo digli agresivnost u obrani pa je to izgledalo puno bolje defenzivno, a bome i napadački. Milano je odlična ekipa. Imaju kvalitetu na svim pozicijama i ova nam je utakmica jako dobro došla – osvrnuo se na subotnji dvoboj Željko Obradović i dodao - bitno je da uigramo Lauvergnea, Biberovića i Ennisa. Njima, ali i nekima koji su već duže s nama - treba vremena. Ljeto je i izgleda da su neki puno toga zaboravili! Moramo ih prisjetiti. Moramo raditi. Zadovoljan sam jer smo na jutrošnjem treningu neke detalje već postavili i to danas nije bilo loše. Ali treba to neusporedivo bolje izgledati.

Upitan da procijeni intenzitet utakmice i povuče paralelu s natjecateljskim susretima Obradović je kazao:

- Ovo je na nekih 60-70 posto. Bilo je nekih trenutaka kada je intenzitet bio izvanredan i obrambeno i napadački, ali bilo je i trenutaka kada je to bilo najgore što može biti. Kada smo imali spuštene ruke, [igrali] bez reakcije, bez pokušaja da se igra obrana. Završili smo prvu četvrtinu s tri momčadska prekršaja – nije bio zadovoljan srbijanski strateg na klupi turskog giganta.

Na zaborav akcija preko ljeta osvrnuo se i Pianigiani koji se dotakao i igranja za reprezentaciju.

- To je istina. Kada igrači odu igrate za reprezentacije, kada ih nema preko ljeta, treba im vremena da se vrate na razinu na kojoj su bili. Rad je jedini način. Radi, rad i samo rad! Nemamo puno vremena prije početka sezone te nam je jako bitno da imamo pravi mentalitet. I sutra očekujem kvalitetan pristup jer postoji dosta stvari koje moramo popraviti u kratkom roku – zaključio je 49-godišnji Talijan.