Hrvatska
Regija
Obrana i koncentracija - putokaz prema pobjedi Zadra protiv Borca

Obrana i koncentracija - putokaz prema pobjedi Zadra protiv Borca

Ponedjeljak - 18 sati.

Zadar u ponedjeljak u 11. kolu ABA lige u Krešinoj dvorani dočekuje Borac iz Čačka. Početak utakmice je u 18 sati. 

Borac je zadnju pobjedu na parketu ostvario još u prvom kolu, kad su na gostovanju svladali Partizan, druga im je pobjeda upisana bez borbe zbog odustajanja Primorske od daljnjeg natjecanja. 

Zadar bi pobjedom nastavio pozitivan niz, nakon što su u zaostaloj utakmici 7. kola svladali FMP.

Kako je prvi trener Veljko Mršić pozitivan na koronavirus, tako da će utakmicu voditi njegov pomoćnik Ivan Perinčić

- Čeka nas teška utakmica koja je jako bitna za nas. U gustom smo rasporedu, nismo imali vremena za pravi odmor i trening pa smo pokušali napraviti neki miks kako bi ekipu uspjeli regenerirati i pripremiti za utakmicu. Borac je ekipa koja daje jako puno koševa, zabijaju 82 poena po utakmici. Naša obrana će biti važan faktor za pobjedu. Oni imaju igrače koji vole rješavati napad u prvim sekundama, zato će povratak u obranu biti jedna od ključnih stvari koje ćemo morati ispoštovati. Moramo biti strpljivi i igrati na tragu onoga što smo igrali u zadnje vrijeme. Trebamo tražiti igrače koji su u boljoj situaciji, da imamo unutarnju i vanjsku igru. Ako zadovoljimo sve ove faktore imamo dobre šanse za pobjedu. Napravit ćemo sve da upišemo dva nova boda, istaknuo je Perinčić.

Pobjedu očekuje i Martin Junaković:

 - Čeka nas još jedna teška utakmica u kojoj bi nam pobjeda puno značila. Moramo ući u utakmicu koncentrirano, kao u nekoliko zadnjih utakmica, činiti što manje grešaka i igrati obranu na vrhunskoj razini. Ako u ovome uspijemo ne trebamo se bojati za pobjedu, najavio je utakmicu Junaković.