Time-out
Od boli do sreće u jednom danu - Grgurević i Cobbins razveselili mladog košarkaša

Od boli do sreće u jednom danu - Grgurević i Cobbins razveselili mladog košarkaša

Autor: Saša Ćirić

Mladi Karlo će zauvijek pamtiti Valentinovo 2019. godine.

Poluvrijeme sinoćnje utakmice četvrtzavršnice Kupa Krešimira Ćosića, u kojoj su snage odmjerili Gorica i Split, imalo je uobičajen sportsko-zabavni program. Počelo je s dodjelom nagrade Petru Gavraniću, koji je u poluvremenu utakmice druge ABA lige protiv Sixt Primorske prije osam dana pogodio šut s centra i na taj način postao sretni vlasnik 1200 ćevapa i 120 litara piva.

Nakon što je Gavranić odgurao kolica s pivom (ćevape će ipak koristiti u realnom vremenu), na teren su ušli klinci iz podmlatka KK Split. Mladići rođeni 2009. godine i mlađi su se podijelili u crnu i žutu momčad i krenuli s natrčavanjem preko cijelog terena. Dečki nisu pokazali da ih je svladala trema kakva se obično pojavi kada prvi put nastupaju pred tolikim brojem gledatelja. Bilo je tu kvalitetnih proigravanja, šuteva za tricu koji su iscurili iz obruča... a onda je sve stalo. Igrač Crnih s brojem osam na leđima je s bolnim izrazom lica ostao ležati na terenu. Tek na drugi pogled je postalo jasno o čemu se radi. Mladi Karlo Marasović je slomio ruku u predjelu podlaktice, a prizor koji se mogao vidjeti s tribina nije bio nimalo ugodan. Brzo je reagirao Ante Grgurević, koji uz funkciju pomoćnog trenera KK Split istovremeno koordinira rad mlađih kategorija Žutih. Pozvao je hitnu pomoć, koja je mladom košarkašu imobilizirala ruku i smirila ga nakon početnog šoka i velike trenutne boli, te ga odvela u bolnicu. Moramo pohvaliti i službenog spikera Ozrena Maršića, koji je oldschool izjavom "bit će to sve u redu" smirio zabrinute gledatelje, ali i ozlijeđenog dječaka.

Mladi Karlo je uspješno operiran, a u posjet su mu došli Grgurević i najdraži igrač Splita, Amerikanac Mike Cobbins. Oduševljenje na dječakovom licu se ne može opisati riječima, a mi mu želimo brz oporavak i da se što prije vrati na košarkaški teren. Složit ćemo se s Maršićevim riječima, bit će to sve u redu.

Foto: KK Split