Europa i Svijet
Regija
Od Džikića do Stipčevića

Od Džikića do Stipčevića

Autor: Paulo Sarić

Iskusnom Amerikancu Italija će biti već deseta država u karijeri.

Najbolji igrač Partizana u sezoni koja je prije tri dana iznenađujuće rano završila za beogradski klub, William Hatcher, novi je igrač Dinamo Sassarija, prenose službene stranice talijanskog kluba.


Iskusni Amerikanac je bio kamen temeljac momčad Crno-bijelih koja je iznenađujuće ispala u polufinalu srbijanskog doigravanja. Hatcher je nakon završetka sveučilišne karijere igrao za mnoštvo europskih klubova, a Italija će mu biti već deseta država u kojoj će zarađivati plaću. Uskoro 33-godišnji bek treće je pojačanje momčadi sa Sardinije, nakon Scotta Bamfortha i Achillea Polonare. Bivši i budući klub najboljeg igrača Džikićeve momčadi igrali su zajedno u skupini FIBA-ine Lige prvaka, a Hatcher je svoje nove poslodavce očarao izvrsnom partijom u Pioniru u kojoj je Dinamu zabio 23 poena. Zbog trovanja hranom nije nastupio u uzvratu, ali i beogradskih 40 minuta je bilo dovoljno da skrene pozornost na sebe.

U godini koju je završio bez trofeja, dobra izdanja u europskom natjecanju donijela su iskusnom razigravaču odabir u drugu petorku najjačeg FIBA-inog klupskog takmičenja. Amerikanac je ove sezone za najtrofejniji klub regionalne lige odigrao ukupno 54 utakmice, a najbolje je brojke bilježio u ABA ligi koju je završio s gotovo 15 poena u prosjeku, uz 3.6 dodavanja.

U klubu s juga Italije sada već bivšeg igrača Partizana predstavljaju kao iskusnog beka izvrsnog u igri 1 na 1, vrlo dobrog šutera i odgovornog vođu. Talijanski je klub aktualnu sezonu završio na petom mjestu u ligi, a u doigravanju su ispali već na prvom koraku od budućeg finalista Aquila Basketa iz Tridenta.