Europa i Svijet
Hrvatska
Od košarke do Neymara

Od košarke do Neymara

Autor: Paulo Sarić

Mustapić započeo inozemnu avanturu.

Član hrvatske reprezentacije koja je prije nekoliko tjedana nastupila na Kupu Borislava Stankovića u Kini Jakov Mustapić u ponedjeljak se priključio pripremama svog novog kluba. Podsjetimo, krajem svibnja hrvatski je reprezentativac i prošlosezonski igrač KK Vrijednosnice Osijek potpisao ugovor s Miastom Szkla iz Krosnog što mu je prvi angažman izvan Hrvatske u mladoj karijeri. Povodom njegova priključenja klubu s juga Poljske dao je kratki intervju za portal Sportowefakty.

- Igrači su me dobro prihvatili, zabavno mi je i osjećam se ugodno u Krosnom – opisuje prve dojmove mladi Hrvat.

Njegova je momčad prošle sezone ostvarila izvrtan rezultat plasiravši se u polufinale prvenstva. Uspjeh je tim veći ako se zna da je ostvaren u debitantskoj sezoni u prvom razredu poljske košarke. No, kadar se uvelike promijenio preko ljeta. Otišlo je čak osam igrača, a dovedeno je sedam novih.

- Tek smo počeli s pripremama za novu sezonu. No, zasad sve ide po planu. Ovo je posebno iskustvo za mene pošto sam prvi puta u Poljskoj o kojoj ranije nisam znao mnogo. Sada mogu reći da su svi vrlo ljubazni i prijateljski raspoloženi – kazao je Mustapić.

Upitan za ambicije kluba i vjeruje li da će momčad ponoviti rezultate iz prošle sezone 22-godišnji Hrvat ipak staje na loptu i kaže:

- Mislim da je još uvijek prerano za pričati što možemo napraviti u sezoni. Vrijeme će pokazati. Nadam se da ćemo složiti dobru ekipu i upisati mnoštvo pobjeda. Ono što mogu obećati je da ćemo sa sto posto ući u svaki susret.

Osim košarke, Mustapićeva velika strast je i nogomet. Preciznije FC Barcelona čiji je navijač dugi niz godina. Posljednjih je dana glavna priča prelazak Neymara iz katalonskog giganta u redove PSG-a pa je poljske novinare zanimalo kako je hrvatski reprezentativac podnio njegov odlazak.

- Ukoliko je Neymar želio otići nije bilo smisla prisilno ga zadržati. Vrijeme će pokazati je li povukao dobar potez za svoju karijeru. Barcelona je zaradila mnogo novca od transfera te se nadam da će ga mudro uložiti – za kraj će Jakov Mustapić.