Hrvatska
Od 'starih' igrača u Škljevu je ostao samo Mario Rajčić

Od 'starih' igrača u Škljevu je ostao samo Mario Rajčić

Trener Damir Rajković najavljuje novu sezonu

U 1. kolu HT Premijer lige u subotu 1. listopada s početkom u 19 sati Škrljevo dočekuje momčad Furnira. 

Zeleni u novu sezonu HT Premijer lige ulaze sa novim imenom i gotovo novom ekipom. Uprava na čelu sa predsjednikom Vicom Sepom nakon rastanka sa višegodišnjim sponzorom, vrlo je brzo našla novog partnera u tvrtki DepoLink.

Košarkaški klub DepoLink Škrljevo imao je „hokejsku“ gužvu u svlačionici ovog ljeta jer je od starosjedioca i stalnih igrača iz prošlogodišnjeg rostera ostao samo novi kapetan Mario Rajčić. Ostatak ekipe je doveden iz riječkog bazena, uz nekoliko igrača sa strane. 

Trener Damir Rajković ponovno je krenuo od nule. Iskusni strateg dobio je mladu ekipu i sada je pred njim težak rad da sve uskladi i ekipa proigra.

„Imamo jako mladu ekipu. Osim Amerikanca Ramme Griffina, iskusnog beka, svi ostali još moraju puno raditi. Očekuje nas borba za sredinu ljestvice i još puno rada, ističe Rajković. Odradili smo dovoljan broj pripremnih utakmica i sada je na nama da pokažemo što može ova ekipa. Bazirali smo se na mlade igraće, koji imaju što pokazati. Prvih pet kola biti ćemo lišeni usluga iskusnog igraća HT Premijer lige Roberta Kujundžića, koji se još oporavlja od nezgodne ozljede koju je zadobio u dresu Šibenke.

Robert je definitivno pojačanje, igrač koji svojim znanjem, iskustvom i energijom donosi prevagu na terenu. Sigurno je da će mu trebati vremena da se nakon ozljede vrati u natjecateljski ritam, ali njegova kvaliteta je za našu ligu neupitna. Vjerujem da će imati uspješnu sezonu, te će sigurno pomoći i biti važan čimbenik naših uspjeha u HT Premijer ligi i Alpe Adria Cupu.

Tu je i američki krilni centar Emeke Obukwelu koji je prvi puta u Europi i kojem treba određeni period da se uklopi u europsku košarku. Uz HT Premijer ligu očekuje nas i nastup u Alpe Adria Cupu četvrtu sezonu za redom. Sve u svemu idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da će se ekipa dizati, te da možemo parirati većini ekipa u HT Premijer ligi.'