Hrvatska
Regija
Oda Pullenu nakon što je spasio „tupe“ suigrače

Oda Pullenu nakon što je spasio „tupe“ suigrače

Zagrepčani žele napredak na defenzivnom dijelu terena.

Cedevita je preokretom u posljednjoj četvrtini stigla do vrijedne pobjede u Baru koja ju je digla na treće mjesto na tablici s istim omjerom kao Mega Bemax koja je sinoć poražena od Crvene zvezde. Zagrepčani su sedmog trijumfa stigli doslovno u posljednjim sekundama, no pobjeda je tim možda i slađa.

- U principu je najveći problem bio dug put. U takvom putu s malo treninga teško je održati neki nivo oštrine kod igrača, da oni baš razmišljaju o svakom detalju. Jednostavno, loše smo otvorili. Ta individualna odgovornost je bila loša i nakon toga je sve puno teže. Čestitke igračima što su vjerovali. Napominjali smo im da je, bez obzira na to što je u jednom trenutku bilo i minus 16, to otvorena utakmica zbog toga što mislim da imamo određenu kvalitetu u napadu, s kojom možemo zabiti. Primiti 102 poena je puno, ali s obzirom na sve što se dešavalo je razumljivo. Za nas je bitno da smo pobijedili. Završili smo taj prvi dio ABA lige jako dobro, s obzirom na to kako je to izgledalo nakon prvih četiri-pet kola. Iako sad i dalje idu utakmice, mislim da do Partizana imamo prostora gdje bi se mogli malo pomaknuti što se tiče treninga i kvalitete igre, prije svega u obrani – izjavio je trener hrvatskog prvaka Slaven Rimac nakon vrijedne pobjede.

'Vitamine' je predvodio raspoloženi Jacob Pullen s 30 koševa, a dobru je partiju pružio i Andrija Stipanović koji je dodao 18 poena, te po četiri skoka i četiri asistencije.

- Mornar je pokazao i danas da je napadački izvanredna ekipa. Pogodili su jako teške šuteve i utakmica je završila s po sto zabijenih poena od obje ekipe. Danas smo bili u skraćenoj rotaciji. Nažalost, Karlo se ozlijedio, tako da smo imali problema. Rotirali smo, ali drugo poluvrijeme igrali smo pametno, hrabro, pogodili smo šuteve i nešto smo i obranili. Ovo je na kraju vrlo važna pobjeda. Oni se bore za opstanak i jako su danas bili nabrijani. Ova pobjeda daje nam zalog za Budućnost. Iako nas dosta nedostaje, pokazali smo da možemo i da možemo još bolje u drugom dijelu sezone – kazao je Stipanović i osvrnuo se na Pullena koji je 28 od svojih 30 poena zabio u drugom poluvremenu - on je nevjerojatan. Mi smo mu rekli na poluvremenu da samo nastavi šutirati jer je on nevjerojatan igrač i odličan strijelac. To je danas pokazao u drugom poluvremenu. Na nama je samo da mu napravimo dobre blokove i to je sigurno koš.