Hrvatska
Odbrojavanje do drugog izdanja Adria Basketball Youth Tourrnamenta na kojem će nastupiti 49 ekipa

Odbrojavanje do drugog izdanja Adria Basketball Youth Tourrnamenta na kojem će nastupiti 49 ekipa

Autor: Z.D. Photo: Adria Basketball Youth Tourrnament

Svi u Poreč

Drugo izdanju ADRIA BASKETBALL YOUTH TURNIRA by OTP i Eurospin održat će se u Poreču od 07. do 10.04.2023, uz sudjelovanje 41 ekipe u muškoj i 8 ekipa u ženskoj konkurenciji, ukupno 49 ekipa. 

+U odnosu na 2022. kad je sudjelovalo 26 ekipa radi se o znatno povećanom interesu za turnirom iz raznih Europskih zemalja. Po prvi puta ćemo imati i natjecanje za djevojke što nas također iznimno veseli.  Sretni smo i ponosi što nam na turnir stižu ekipe iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, Danske, Finske, Izraela i  Italije.  Od hrvatskih klubova na turniru će sudjelovati KK Cedevita Junior, KK Dinamo Zagreb, KK Zagreb, ZKK Zagreb, KK KK Oliva Vodnjan, KK Pazin i KK Rovinj.

Preko 600 natjecatelja dolazi u Poreč te  će se boriti za što bolje plasmane u U13, U15, U17 i U19 kategorijama za dečke, kod djevojaka u U13 i U17 konkurenciji.  Uz samo natjecenje očekuje ih izvrsna zabava i internacionalno druženje u prekrasnom Poreču i Istri. Uz trenere i ostale pratitelje klubova u Poreču će za vrijeme održavanja turnira boraviti više od 1000 košarkaških zaljubljenika.

Svi rezultati i statistika će se moći pratiti uživo uz preuzimanje aplikacije  SWISH by NBN23. 

Za najbolje košarkaše na turniru sponzori turnira  OTP banka i Eurospin su pripremili i prigodne nagrade.

Veselimo se festivalu košarke i promociji Poreča i Hrvatske kao jedinstvene lokacije za sportski turizam.'  poručili su organizatori.   

.www.adriabasketball.com  

https://www.instagram.com/adriabasketball/

https://www.facebook.com/AdriaBasketballYouthTournament/