Europa i Svijet
Hrvatska
Neven Spahija i Željko Obradović - oni znaju kako razvijati mlade igrače

Neven Spahija i Željko Obradović - oni znaju kako razvijati mlade igrače

Dojmovi nakon susreta na ZBDT-u

U prvoj utakmici drugog dana Zadar Basketball Tournamenta Fenerbahce je u posljednjoj četvrtini preokrenuo prednost Maccabija i na kraju došao do pobjede 65:60. Bila je to utakmica s dosta grešaka i promašaja na koje su se osvrnuli i treneri.

-  Rezultat nije primarna stvar u ovom periodu. Bilo je dobrih i lošijih stvari. Za razliku od Fenerbahcea, Maccabi mora naučiti kako igrati u bonus situacijama. Kraj utakmice su puno pametnije odigrali što je razumljivo na njihovo iskustvo. Naši playmakeri su novi i to je glavni razlog zbog čega je utakmica otišla na njihovu stranu. Ovo je pripremni period, a s obzirom na način kako rotiramo i planiramo minutažu, mogu biti zadovoljan, poručio je Neven Spahija, hrvatski stručnjak koji vodi „ponos Izraela“.   

Na upit novinara osvrnuo se na promašene šuteve Scottija Wilbekina.

- Wilbekin je sposoban pogoditi šuteve i nemojte se čuditi ako pogodi 7:8. Nije problem današnje promašivanje nego način uzimanja lopte. Morat će naučiti kad je uzimati, a kad ne. No to je izuzetno pozitivan momak koji želi učiti, nije zabrinut Spahija.

Iza momčadi Željka Obradovića tek je prvi trening.

- To se pokazalo i na terenu. Ispred nas je period velikog rada. Zadovoljavajući je pak odnos igrača prema utakmici, svi su dali sve od sebe i borili se, poručio je Obradović. Izvedbu Tarika Biberovića, 17-godišnjaka koji je stigao iz Sarajeva, ocijenio je "poprilično konkretnom".

 - Biberović je mlad i talentiran igrač no kao i svim mladim igračima treba mu pomoći za što je potrebno vrijeme i strpljenje, istaknuo je trener Fenerbahcea.

- Imam veliko iskustvo s promoviranjem mladih talentiranih igrača. Ovakve igrače možeš razviti samo ako igraju u rezultatskom tonu. To je stara škola, a mi smo iz iste škole. Odgajati igrače na plus ili minus 20 je nešto najgore što možete napraviti, nadovezao se Spahija nakon neizvjesne utakmice koja je završila na +5 za Fenerbahcea.