Hrvatska
Odlazak iz Cibone: Rhett krenuo Farrovim stopama, no Zagrepčani su prošli bolje od Zadrana

Odlazak iz Cibone: Rhett krenuo Farrovim stopama, no Zagrepčani su prošli bolje od Zadrana

Autor: Branko Tabak

Nimalo neočekivano.

KK Cibona i Malcolm Jaleel Rhett sporazumno su raskinuli suradnju pa 26-godišnji krilni centar više nije igrač zagrebačkog kluba. objavljeno je na službenim stranicama Cibone.

Rekli bismo, očekivan rasplet. Niti je Rhett bio zadovoljan statusom u momčadi, niti joj je donio ono što se od njega očekivalo. Baš kao i u slučaju Jamesa Farra i KK Zadar napravljena je pogreška u izboru igrača, no čini se kako je Cibona prošla bolje. 

Kako se navodi na mrežnim stranicama Cibone Rhett je u klub došao početkom rujna, a odlazi zbog nezadovoljstva ukazanom minutažom. Klub se osigurao ugovornom klauzulom po kojoj igraču može otkazati ugovor početkom prosinca bez odštete. Želja je igrača da se taj raskid dogodi i ranije pa su mu plaćena dva mjeseca koja je odigrao u plavom dresu.

Zadar je Farru osim plaća za odigrane utakmice moramo isplati i dodatne novce. Koliko? Prve dvije kazne plus jedna slična njima, računica je direktora Zadra Željka Žilavca. Dakle oko 8000 eura, kada već nemamo transparentan podatak. Lijepa zarada za igrača koji je u ABA ligi u četiri utakmice sveukupno postigao 14 poena uz 13 skokova, 4 asistencije, 4 izgubljene i jednu ukradenu loptu. 

Rhett je u jednakom probu utakmica postigao 15 poena uz 7 skokova po jednu asistenciju i 'krađu' te šest izgubljenih loptu