Hrvatska
Odlazak pukovnika Jose Marinovića: Teško će biti živjeti s tugom u duši, vidjeti te svuda, a nigdje te ne naći…

Odlazak pukovnika Jose Marinovića: Teško će biti živjeti s tugom u duši, vidjeti te svuda, a nigdje te ne naći…

Autor: OKK Dražen Petrović Photo: KK Furnir Dubrava

Veliki gubitak za hrvatsku košarku

Prvog dana 2023. godine u 68. godini je preminuo vrijedni košarkaški djelatnik Joso Marinović, dobra duša OKK košarke Dražen Petrović koji se od njega oprostio dirljivim riječima:


ZA NAŠEG JOSU  

'Jučer se utišala jedna velika i dobra duša. Naš „pukovnik“ Joso - nesebičan prijatelj, posvećen i vrijedan kolega upisao se u knjigu zauvijek usnulih…

Šok, nevjerica, tuga… Neopisiv gubitak…

Tuga se zavukla u dubinu duše i pritišće svojom težinom. Teško je sad o tebi, pukovniče, pisati u trećem licu kad će tvoj trag u klubu i svijet koji nose tvoj rad biti nemoguće izbrisati. Jer toliku količinu entuzijazma i ljubavi prema nečemu rijetko je moguće vidjeti.

Bio si čvrst, jak, odlučan i profesionalan, a istovremeno i blag, prijateljski raspoložen, pravedan, susretljiv, spreman za šalu i pažljiv prema svima. S jedne strane lice profesionalnog vojnika s druge lice čovjeka s istinskim prijateljskim osmijehom, nesebičnošću i dobronamjernosti.

Ostavio si trajan otisak u srcima svih nas i svih koji su znali prepoznati dobrotu, entuzijazam i posvećenost. Hvala ti na prijateljstvu i suradnji, na otvorenom pristupu poslu, predanom radu, razumijevanju i spremnosti na pomoć u svakom trenutku. Jer neponovljiv je način na koji si nam pružao posvećenost, prijateljstvo, iskrenost, čovjekoljublje.

Teško će biti živjeti s tugom u duši, vidjeti te svuda, a nigdje te ne naći…

Falit ćeš nam pukovniče…

U tišini vječnog mira neka te prati naša ljubav, jača od zaborava!

Neka ti je laka ova hrvatska zemlja koju si toliko volio. Počivaj u miru!

Tvoj OKK Dražen Petrović'

Odlazak jednog od osnivača Škole košarke Dražen Petrović snažno je potresao i njegove prijatelje u KK Furnir Dubrava:

'S velikom tugom primili smo vijest o smrti dugogodišnjeg djelatnika i jednog od osnivača Škola košarke DRAŽEN PETROVIĆ Šibenik (službena stranica) gospodina Jose Marinovića. Neizmjerno zadovoljstvo nam je bilo surađivati s gospodinom Marinovićem koji je uvijek isticao da mu je posebno zadovoljstvo bilo doći na jedan od naših turnira u Dubravu. Joso, hvala za sve što si dao kao hrvatski branitelj iz Domovinskog rata i veliki zaljubljenik u košarku. Počivao u miru, a obitelji preminulog Jose Marinovića košarkaški klub Dubrava izražava duboku sućut', napisali su Dubravaši.