Europa i Svijet
VIDEO: Odlazak velikana: Iste večeri mirovinu najavili Nowitzki i Wade

VIDEO: Odlazak velikana: Iste večeri mirovinu najavili Nowitzki i Wade

Autor: Branko Tabak

Od domaćih navijača su se oprostili, očekuje ih još po jedna gostujuća utakmica.

Ponajbolji Europljanin svih vremena u NBA ligi Dirk Nowitzki odigrao je svoju posljednju domaću utakmicu u Dallasu.

U pobjedi Dallasa protiv Phoenixom 120-109 postigao je 30 poena uz osam skokova i tri asistencije. Istovremeno je njegov suigrač Luka Dončić ostvario još jedan tripe-double učinak (21+16+11). Na drugoj strani Dragan Bender je odigrao jako dobru utakmicu. Postigao 12 poena uz 11 skokova i 6 asistencija, a prvo ime susreta bio je Jamal Crawford koji je postigao 51 poen.

“Kao što ste vjerojatno očekivali, ovo je moja posljednja domaća utakmica. Imali smo uspona i padova, ali ste vi uvijek bili moja podrška i to iznimno cijenim. Ovo je moja kuća, napustio sam Njemačku prije više od 20 godina i postao sam Teksašanin“, rekao je Dirk u dirljivijom i emotivnom govoru popraćen ovacijama s tribina.

Video oproštaja pogledajte ovdje.

Nowitzki karijeru završava u 41. godini života, kao vlasnik NBA prstena iz 2011. godine, najkorisniji igrač te finalne serije i MVP cijele lige 2007. godine. Uz to čak je 14 puta nastupio na All Star utakmicama

Iste večeri oproštajnu utakmicu pred domaćim navijačima odigrao je Dwyane Wade. Njegov je Miami bio bolji od Philadelphije 122-99. Zanimljivo i Wade se oprostio uz 30 postignutih poena, a utakmicu je, prigodno, započeo kao starter. U karijeri je igrao za Chicago i Cleveland, no na kraju se vratio i karijeru okončao u Miamiju kojeg je odveo do tri naslova prvaka.

Video oproštaja pogledajte ovdje.