Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Odličan start Zadranina, ljubimca šibenske publike, u Slovačkoj

Odličan start Zadranina, ljubimca šibenske publike, u Slovačkoj

Autor: Branko Tabak

Teo Petani se snašao u Levice Patriotima.

KK Vrijednosnice Osijek nakon tri kola Alpe Adria Kupa ima dvije domaće pobjede i poraz na gostovanju kod slovenskog Šenčura. No nisu samo Osječani zanimljivi hrvatskoj košarkaškoj javnosti. U ovom natjecanju za druge klubove igraju i hrvatski košarkaši, među kojima je i Teo Petani, donedavni igrač GKK Šibenik, rođeni Zadranin koji je postao ljubimac šibenske publike.

Teo igra za slovačku momčad Levice Patrioti koja je sinoć u okviru 2. kola gostovala u Austriji i ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv UBSC Raiffeisen Graza 60-89.

Domaćini su bili konkurentni tek prvo poluvrijeme koje su završili na - 4 (35-39). U trećoj četvrtini Slovaci prave razliku i na kraju upisuju uvjerljivu pobjedu.

Među 400 gledatelja na tribinama bio je i naš novinar Teo Cilar čiji je zadatak bio kontaktirati Petanija i napraviti s njim intervju. U obvezama kakve jesu kada se nakon utakmice spremaš s ostatkom momčadi za povratak u Slovačku Teo je za Tea pronašao desetak minuta vremena, a o čemu su razgovarali i kako se Petani osjeća u novoj sredini imat će te priliku uskoro čitati na našem portalu. 

Recimo tek kako je Petani s 15 poena bio najefikasniji igrač slovačke momčadi. Većinu svojih poena (10) postigao je u drugoj četvrtini kada je njegova momčad iu minusa prešla u plus. Vrlo dobar je s 10 poena bio i Milan Žiak, koji je hrvatskoj publici poznat kao igrač KK Jazine Arbanasi u prethodnim ciklusima kvalifikacija (2015, 2016) za elitni razred hrvatske košarke.

Ovo je druga pobjeda Levice Patriota u Alpe Adria Kupu. U 1. kolu su bili bolji na gostovanju od Heliosa 64-81. U slovačkoj ligi nakon 3 kola imaju dvije pobjede i jedan poraz.