Europa i Svijet
Odličan start u sezonu za Mateja Radunića

Odličan start u sezonu za Mateja Radunića

Autor: Teo Cilar

Naš je košarkaš u prva tri kola latvijsko-estonske lige među najboljim igračima.

Puljanin Matej Radunić (26, 211 cm) odlično je startao u novu sezonu. On je od ove sezone član estonskog kluba Keila Korvpallikool koji se natječe u estonsko-latvijskoj ligi. Liga je vrlo kvalitetna, posebno kada vidimo da tamo igraju klubovi poput VEF Rige, Ventspilsa, Kalev Crama, Tartua i ukrajinskog Prometeya. 

Istranin je u prošloj sezoni igrao u Ukrajini te je i tamo odlično krenuo u sezonu, ali nakon što je Rusija krenula u rat protiv Ukrajine, morao je napustiti tu zemlju te se vratio u Hrvatsku. Sada je u novoj zemlji, ali krenuo je isto kao i prošle godine, odličnim igrama na samom startu. 

Matej je prve dvije utakmice otvorio s double-double učinkom, u prvoj je ubacio 15 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio 5 asistencija da bi u drugoj zabio 19, imao 10 skokova i 3 asistencije. Njegova je momčad te prve dvije utakmice nesretno izgubila u samim završnicama, ali su zato danas upisali prvu pobjedu, na gostovanju kod Tartu Ulikoola rezultatom 69:89. Radunić je opet bio prvo ime svoje momčadi, ubacio je 20 poena uz 8 skokova i dvije asistencije. Valja spomenuti kako je Tartu do sada bio prvi na ljestvici s omjerom 3-0, a ovo im je bio prvi poraz dok je Radunićeva Keila na omjeru 1-2. Naš je košarkaš trenutno četvrti strijelac lige i sedmi skakač te se nadamo kako će nastaviti s dobrim igrama.