Hrvatska
Regija
Odlična Cedevita pala u završnici 'bitke na Morači', ali i sačuvala drugo mjesto

Odlična Cedevita pala u završnici 'bitke na Morači', ali i sačuvala drugo mjesto

Autor: KK Cedevita

Imali su Zagrepčani vodstvo 68-76 na četiri minute prije kraja...

U 16. kolu ABA lige Cedevita je u Podgorici poražena od Budućnosti VOLI 80:78. Momčad Slavena Rimca odigrala je dobru utakmicu i bila je nadomak pobjede, no trijumfa su je na kraju koštale određene greške u završnici i nekoliko propuštenih defanzivnih skokova u ključnim trenucima.

Cedevita je sada na omjeru 11-5, kao i Budućnost VOLI. Međutim, Zagrepčani i dalje drže drugo mjesto na tablici jer su u četvrtom kolu Podgoričane u Domu sportova svladali s pet poena razlike.

Kad je u 36. minuti Jacob Pullen zabio iz okreta, na 4:01 min. do kraja utakmice kod vodstva gostiju 76:68 trener domaćina Jasmin Repeša pozvao je timeout.

Budućnost je potom napravila veliku seriju 12-0 i tricom Norrisa Colea povela 80:76, a još jednu šansu gosti su imali u samoj završnici. Na 3.2 sekunde do kraja dosuđena je bila lopta sa strane za Cedevitu, no Cole je sa zvukom sirene pod košem blokirao Pullenov pokušaj da utakmicu odvede u produžetak.

U dresu Cedevite, koja je tricu šutirala 11/20, Pullen je upisao 25 poena (šut za tricu 5/9), Justin Cobbs je ubilježio 18 poena i šest asistencija, a Edo Murić 10 poena i četiri skoka.

Budućnost je veliku prednost imala u 13 upisanih skokova u napadu (Cedevita je u napadu ostvarila samo tri skoka i opet je do izražaja došlo što su ozlijeđeni Marko Banić i Karlo Žganec), a prvi strijelac kod pobjednika sa 17 poena i devet skokova bio je Earl Clark.

Cedevita je odigrala dobro prvo poluvrijeme i uz 15 poena (šut za tricu 4/5) Pullena na veliki odmor otišla je s vodstvom 42:40. U trećoj dionici domaćini su uspjeli izjednačiti, no nijednom nisu poveli, a u zadnjih 10 minuta ušlo se s minimalnim vodstvom Cedevite 61:60.

Slaven Rimac, trener Cedevite: "Utakmica je bila napeta. Budućnost je pobijedila, a isto tako je pobjeda mogla otići na našu stranu. Čestitam svojim igračima i igračima Budućnosti, kojima nije bilo lako s obzirom da su prije tri dana igrali protiv Reala i vidjelo se da su malo mentalno prazni. Zadovoljan sam našom utakmicom. Mi smo dosta u nezgodnom rasporedu. Došli smo s dva puta iz Rusije, tako da nismo previše trenirali i tek smo sad zadnji tjedan malo ipak dobili vremena. Ono što je naš cilj je da prije svega energetski podignemo igrače jer je evidentno da su neki pali. Mislim da je ovo bila dobra utakmica. Šteta, ali tako je to u sportu."

Dobra vijest za Cedevitu je što je izgubila s manje od pet poena prednosti, tako da je i dalje na tablici ispred Budućnosti VOLI.

"Mislim da mi je netko od pomoćnika rekao da Budućnost ima dosta lakši raspored nego mi do kraja, ali ne opterećujem se s rasporedom i više me interesira kako ekipa izgleda. Teško je igrati protiv momčadi kao što je Budućnost, pogotovo što u momčadi imamo jednog visokog igrača i tu smo patili. Andrija je ušao u prekršaje i onda smo morali u rotacijama trošiti više druge igrače. Zadovoljan sam. Već duže vrijeme smo samo s Andrijom na poziciji pet i čekamo dolazak i oporavak dvojice igrača da dobijemo širinu", dodao je Rimac.

Jacob Pullen, bek Cedevite: "Imali smo svaku šansu za pobijediti, no uprskali smo je na kraju. Još uvijek smo u dobroj poziciji. Moramo se u sljedećoj utakmici vratiti i pokušati doći do pobjede. Imali smo veliku priliku, no u završnici smo mi promašili neke šuteve, a oni su pogodili i izgubili smo. Bila je to dobra utakmica za nas da vidimo da smo dobri."


Jasmin Repeša, trener Budućnosti VOLI: "Može se reći da smo postigli jedan mali cilj, no ne onaj kompletni što smo htjeli, a to je da dobijemo s više od pet razlike. Međutim, kako se utakmica odvijala, možemo biti zadovoljni s pobjedom jer je utakmica mogla otići i na drugu stranu i ne bi bilo nezasluženo. Razlozi toga su prije svega kvalitetna igra Cedevite, na čemu im čestitam. S druge strane, kod nas energija nije bila kao protiv Real Madrida, povezanost u obrani nije bila kao protiv Real Madrida, a i ono što je ključno u taktičkom dijelu i gdje je naša ogromna prednost, ispod koša nismo našli lagana rješenja za njihovo udvajanje na niskom postu, gdje smo gubili lopte. Kad se to dogodi jednom, dva ili tri puta onda se malo izgubi samopouzdanje i onda se od toga bježi. Međutim, želja i volja nije nedostajala. Vidjeli ste i skokove u napadu na kraju utakmice, koje smo uspjeli uhvatiti i na kraju dobiti jednu važnu utakmicu. Za nas je bitno da ostanemo u jednom pozitivnom ritmu i ako iz ove utakmice izvučemo pouke onda će to biti puno bolje."