Europa i Svijet
Odlična utakmica Bendera, Hezonja solidan

Odlična utakmica Bendera, Hezonja solidan

Autor: Teo Cilar

Bogdanović i Pacersi preokrenuli -22 i slavili protiv LeBrona i Cavsa.

Sinoć je odigrano devet NBA utakmica, a mi izdvajamo poraze Phoenixa od Houstona u kojem je Dragan Bender počeo u petorci i odigrao vrlo dobre 32 minute i Orlanda koji je poražen u Washingtonu uz solidnog Hezonju koji odigrao dobru partiju, jedino ga trica nije slušala. Bogdanović i njegovi Pacersi priredili su pravo iznenađenje protiv Clevelanda kada su preokrenuli -22 iz prve četvrtine protiv Clevelanda. 

Houston je bio vrlo raspoložen protiv Phoenixa sinoć. Cijela prva petorka zabila je dvocifren broj poena, a samim time su i onako male šanse Phoenixa da dođe do pobjede bile još manje. Razlika je do kraja treće četvrtine porasla na 22 poena prednosti, a Phoenix je tek u posljednjem periodu smanjio razliku te je utakmica završila rezultatom 112:95. Bender je dobio priliku u petorci, igrao je 32 minute, a za to je vrijeme ubacio 14 poena uz 8 skokova i po dvije asistencije i dvije blokade. Šut iz igre bio mu je 5/12, a tricu je gađao 3/6 dok je pogodio i slobodno bacanje koje je pucao. Devin Booker bio je najbolji kod Phoenixa s 27 poena, 9 asistencija i 2 skoka. Kod Houstona najbolji Chris Paul s 25 poena, 8 skokova i 6 asistencija dok je Clint Capela zabio 17 uz 16 skokova i 3 asistencije. 

Orlando je doživio novi poraz na teškom gostovanju kod Washingtona rezultatom 119:125. U prve tri četvrtine utakmica je bila vrlo izjednačena, a u posljednji se period ušlo rezultatom 98:98 što dovoljno govori i kakve su se (ne)obrane igrale. Washington je u posljednje dvije minute utakmice ušao s vodstvom 121:114, a prednost su uspješno zadržali do kraja. Hezonja je utakmicu započeo na klupi, a igrao je 23 minute. Ubacio je 9 poena uz 5 skokova, a imao je i jednu asistenciju. Iz igre je šutirao 3/7, a od toga mu je trica bila loših 1/5. Orlando su predvodili Elfryd Payton s 27 poena, 8 asistencija i 5 skokova, Jonathon Simmons s 23 poena te Bismack Biyombo s 21 poenom, 13 skokova, 4 asistencije i 2 blokade. Kod Wizardsa najbolji John Wall s 30 poena, 9 asistencije, 3 skoka i 3 blokade te Bradley Beal s također 30 poena, 7 asistencija i 3 skoka. 

Indiana je nakon prve četvrtine bila na -22 protiv Clevelanda. Cavsi su igrali bez Isaiah Thomasa i Dwayne Wadea u ovom susretu. Iduće dvije četvrtine Indiana je uspjela preokrenuti rezultat i u posljednji period ući s plus dva. Ključne poene je na dvije minute i deset sekundi zabio Victor Oladipo. On je pogodio tricu za vodstvo Indiane 96:95, a koševi su do samog kraja mirovali kada Indiana jednim pogođenim bacanjem postavlja konačnih 97:95. Tragičar Cavsa bio je James koji je promašio posljednja dva šuta na utakmici, a u trećem napadu Cavsa izgubio je loptu. Bogdanović je počeo u petorci, igrao je 29 minuta, a na koš je šutirao svega četiri puta od čega je pogodio dvije od tri ispucane trice. Zabio je 6 poena, imao je 1 skok i 3 izgubljene lopte. Darren Collison predvodio je Indianu s 22 poena dok je Oladipo ubacio 19. Kod Cavsa James 27 poena, 11 asistencija, 8 skokova i 3 osvojene lopte, a 21 uz 10 skokova i 3 osvojene lopte imao je Kevin Love. 

Od ostalih utakmica Minnesota je potvrdila dobru formu pobjedom protiv Knicksa, Hornetsi su dobili Jazz, Netsi su bili bolje od Atlante, a Warriorsi su bez većih poteškoća slavili protiv Bucksa bez Steph Currya. Pelicansi su bili bolji od Blazersa, aDenver od Memphisa.