Hrvatska
FOTO: Odlični Brzoja predvodio Dubravaše do pobjede nad Goricom

FOTO: Odlični Brzoja predvodio Dubravaše do pobjede nad Goricom

Iznenađenje kola.

U 11.kolu HT Premijer lige Furnir je u Dubravi slavio protiv Gorice 84:78 i upisao treću ovosezonsku pobjedu. Odlično izdanje Dubravaša koji su večeras imali raspoloženog Mislava Brzoju koji je uz 26 poena, 11 skokova i 8 asista vukao momčad do prilično iznenađujuće pobjede protiv Goričana koji nisu imali svoj šuterski dan (trice 8/32), a izuzev Lovre Mazalina ni veći broj napadački raspoloženih igrača.

Da Furnir misli ozbiljno pokazale su prve minute kada je Ivan Tvrtko Majić ubacio 8 od 12 poena za prednost 12:5. Gorica je u rezultatskoj prednosti bila tek početkom druge četvrtine kada je Maj Kovačević povezao dvije trice za 19:17. Odgovor domaćina nismo morali puno čekati jer su Brzoja, Perić i Buljević odveli Lavove na +11 (35:24). Na poluvremenu je bilo 43:39 uz koš Mazalina u zadnjoj sekundi.

Furnir je i u nastavku bio u rezultatskoj prednosti. Opet je Majić sjajno otvorio treću četvrtinu za +8 (48:40). Uslijedio je povratak Gorice (54:54), a nakon prednosti 61:54 sastava Vladimira Krstića, u posljednjih deset minuta se ušlo u egalu 63:63. Nisu Dubravaši dozvolili Gorici prednost u posljednjoj četvrtini, a goste su do neizvjesne završnice držale dvije trice Borne Kapuste. Unatoč tri promašena bacanja u zadnje tri minute bodovi su ostali u Dubravi, u završnici uz Brzoju važne poene su zabili Pandurić i Smolić.

Uz Brzoju kod Furnira izdvajamo Majića (13 poena, trice 3/3), Luku Pandurića (11p, 4 as) i Lukšu Buljevića (9p, trice 3/3). Mazalin je za Goricu ubacio 20 poena, Marko Baković je dodao 12, a Kapusta 11.